YÖK Başkanı Saraç, Vali Ata’yı nezaket ziyaret etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Türk Yükseköğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler” adlı uluslararası konferansa katılmak üzere ilimize gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Hatay Valisi Erdal Ata’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
08 Mart 2017 Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleşen ziyarette Vali Ata, YÖK Başkanı Saraç’ı ve beraberindeki YÖK üyelerini ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. ‘’Türk Yükseköğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler’’ adlı konferansı ilimizde gerçekleştirdikleri için kendilerine çok teşekkür ettiğini dile getiren Vali Ata, ‘’Bu konferans ile Suriyeli gençlerin eğitimi konusunda üniversiteler bir strateji belirleyecek, farklılıklar varsa onlar giderilecek, İyi örnekler ve uygulamalar varsa onların da tüm üniversitelerde yaygın hale getirilmesi için çalışılacak. Bu toplantının bir diğer önemli yönü de dışarıdan bakıldığı zaman Suriye’nin sınır ili olması sebebiyle Hatay’da güvenlik yönünden sanki bir zafiyet varmış gibi algılanıyor. İnsanlar buraya gelmeye korkuyor. Sayın YÖK Başkanımız ve üniversite rektörlerimiz görecek ki Konya, Niğde, Nevşehir, Kayseri ne kadar güvenli ise Hatay da en az oralar kadar güvenlidir. Dolayısıyla hem kendi vatandaşlarımız hem de yabancı turistler çok rahatlıkla gelip dolaşabilirler, burada kalabilirler. ‘’ dedi.
Hatay’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan YÖK Başkanı Saraç ise ‘’YÖK olarak uluslararası bir konferans düzenliyoruz. Türkiye’de bulunan Suriyeli hem akademisyen hem de öğrencilere ilişkin olmak üzere onların çeşitli sorunlarını masaya yatıracağımız ve sorunlara çözüm bulacağımız bir süreç olacak bu konferans. Yurtdışından da katılımcılarımız var. Bu boyutuyla da zannedersem Türkiye’de ilk defa olacak. Sayın Valimize de teşekkür ederiz. Bu güzel ilimiz bu konferansa ev sahipliği yapacak. Emniyet meselesi hiçbir zaman aklımıza gelmiyor. Türk Bayrağı’nın dalgalandığı her yer emin bir yerdir diye düşünüyoruz, inanıyoruz. Ama tabi bu konferansın burada yapılmasının ayrı bir önemi var. Suriye’nin buraya yakın olması ve bu bölgedeki üniversitelerimizde Suriyeli öğrencilerin ve akademisyenlerin diğer üniversitelere nispeten daha fazla olması.’’ şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Hatay Valisi Erdal Ata ve beraberindekiler ilimizde misafir edilen Suriyelilerin eğitim durumu ve bunlara yönelik yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.