Suriyeli Öğrencilerin YÖK’teki durumunu için uluslararası toplantı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mustafa Kemal Üniversitesi, ‘Türk Yükseköğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler Uluslararası Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Konferansa katılmak için Hatay’a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, İskenderun Teknik Üniversitesi’ndeki kısa ziyaretinin ardından MKÜ’deki toplantıya katılacak.

Türkiye’den birçok üniversitenin rektörlerini ağırlayacak olan Mustafa Kemal Üniversitesi’nde iki gün boyunca Suriyeli öğrencilerin Türk üniversitelerindeki eğitim durumları hakkında fikir alışverişi yapılacak.

9 Mart’ta açılış oturumu, paralel oturumlar, kapanış oturumu ve basın toplantısı şeklinde gerçekleşecek olan konferansa Türkiye’den ve uluslararası kurumlardan 500’e yakın davetlinin katılması bekleniyor.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, work shop’a ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı çok heyecan duyduklarını ve buradaki çıkan değerlendirmenin önümüzdeki yıllarda ülkemize ve Suriyeli öğrencilere faydalı olacağını söyledi.

Hatay’da ilk defa gerçekleşecek olan Suriyeli öğrencilerin yükseköğretim kurumlarındaki durumlarının değerlendirileceği work shop ulusal basın tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.