Kırıkhan’da Zabıta Fırın Mühürledi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Kırıkhan ilçe genelinde hizmet veren Fırın, kasap, şarküteri, Pazar yerleri, market ve okul kantinlerine yönelik denetleme çalışmalarına devam ediliyor.

Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda alışveriş yapmaları için, Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde yapılan rutin denetlemelerde, işyerlerindeki hijyenik şartların uygunluğu, ruhsatlı ve sertifikalı çalışılıp çalışılmadığı, satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihleri tek tek kontrol ediliyor.

Yapılan her ihbarı ayrı ayrı değerlendiren Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yaptığı denetimlerde Kırıkhan Cumhuriyet Mahallesi Kanal Sokak üzerinde ekmek üretimi yapan ancak İlçe Tarım Müdürlüğü üretim sertifikası bulunmayan ve Hijyenik şartları taşımayarak, ruhsatsız faaliyet gösteren bir Fırın mühürlenerek faaliyetten men edildi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe merkezindeki Market, Kasap ve okul kantinlerine yönelik denetlemelerde ise reyonlarda satışa sunulan ve son kullanma tarihi geçmiş bozuk ürünler Kırıkhan Zabıtası ve Gıda Mühendisliği ekipleri tarafından toplanarak imha edildi.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Belediyemizin bütün birimleriyle birlikte halkımızın sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla rutin denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir. Vergilerini verip her şeyi kanunlara uygun olarak yapan ve ekmek parası kazanmaya çalışan esnaflarımızın karşısında halkımızın sağlığıyla oynamak isteyen ve kanunsuz şekilde çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.