İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği’den Annelere 8 Mart Etkinliği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre, Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar ve Samandağ sahilinde, Hz. Hızır ile Hz. Musa’nın buluştuğu yer olarak kabul edilen Hızır (A.S) ziyaretini ziyaret eden İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği bünyesindeki çocukların annelerine, düzenlediğimiz gezi ile Hatay’daki kültürel zenginliklerimizi ve tarihi turistik değerleri tnıttılar.

Elli kadınımızın katılımıyla 5 Mart Pazar günü gerçekleşen Hatay gezisinde kadınlar, İskenderun’dan sabah erken saatte Hatay Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği büyük bir otobüsle Hatay turunu başlattı.

Reyhanlı – Yenişehir Gölü kıyısında sabah kahvaltı yapan kadınlarımız, Antakya‘ ya M.S. 29-40 tarihleri arasında gelmiş ve Hristiyanlığı yaymaya çalıştığı ve insanoğlunun yerleşimine ait ilk izlerin bulunduğu Paleolitik Çağ’dan bu yana tarihi ve doğal birçok güzelliğe sahip Antakya, Hatay Arkeoloji Müzesi ve ilk mağara kilisesi St. Pierre, Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar Camiini ardından Samandağ sahilinde, Hz. Hızır ile Hz. Musa’nın buluştuğu yer olarak kabul edilen kayanın üzerinde kurulan Hızır (A.S) ziyaretini ziyaret etti.

Kadınlar öğle yemeğine Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman‘ın ev sahipliğinde Antik Restaurant’ta yediler. Buradaki programa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Nazan Savaş, Defne Belediyesi Özel Kalem Müdürü Rahşan Atahan da katıldı.

Nazan Savaş’a teşekkür plaketi

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmalı, dernek çalışmalarına bugüne kadar destek sunan Nazan Savaş’a, dernek adına teşekkür plaketi sundu. Nazan Savaş, Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı’ya hitaben yaptığı konuşmada dernek olarak çok anlamlı ve güzel projelere imza attıklarını, başarılı çalışmalarından dolayı emeği geçen herkesi kutladığını söyledi. Başkan Çakmaklı, hayırseverlerin destekleriyle bu günlere kadar geldiklerini anlatarak toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Dolayısıyla bütün kadınlara birer Armağan takdim eden Dernek yönetimi ve Nazan Savaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemine işaret eden bir konuşma yaptılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.