İSTE’li öğrenciler deprem konusunda bilinçleniyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1 – 7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerini Üniversiteye davet ederek öğrencilerin deprem konusunda bilgilendirilmesini sağladı.

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Savunma Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdulla Sakallı ile Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri, deprem ve benzeri afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği hakkında öğrencilere bilgi vererek, doğal afet tehditlerine karşı alınması gereken tedbirler hakkında hazırlanan broşürleri paylaştı.

 

2016–2017 Eğitim Öğretim Yılının Güz Döneminde de, depremden önce alınması gereken tedbirler, deprem anında dikkat edilmesi gereken hususlar ve deprem sonrasında yapılması gerekenler konusunda öğrenci ve personele eğitim verildiğini, ayrıca bu konuda bir tatbikat yapıldığını belirten İSTE Sivil Savunma Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Abdulla Sakallı: “28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1 – 7 Mart Deprem Haftası sebebiyle öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmek için ‘afet ve acil durum planı, yaşam çevremizdeki riskler, ikaz ve alarm işaretleri, yapısal olmayan riskler, sığınak ve KBRN (Kimyasal – Biyolojik – Radyolojik – Nükleer)’ ve benzeri konular hakkında bilgilendirmeler yaptık” açıklamasında bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.