TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, HİKAF’a katılacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valiliği himayesinde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve İSTE’nin ortak organizasyonu ile 16-17 Mart 2017 tarihlerinde İskenderun’da İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Merkez Kampüsünde düzenlenecek HİKAF 2017 etkinliğinin düzenleme komitesi toplantısı, ilgili paydaşların ve kurumların temsilcilerinin katılımı ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nde yapıldı. HİKAF 2017 etkinliğine, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in de katılacağı açıklandı.

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), HİKAF 2017’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması amacıyla bu yıl onuncusu düzenlenecek olan Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı: HİKAF 2017 İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüste 16-17 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

İş dünyası temsilcileri ile iş dünyasında yer almayı planlayanları buluşturacak olan HİKAF 2017 hazırlık çalışmaları kapsamında, ilgili paydaş ve kuruluş temsilcilerinden oluşan düzenleme komitesi toplantısı yapıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel ile birlikte; Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Belediyesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Mustafa Kemal Üniversitesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Antakya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Payas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsilcileri katıldı. Toplantıda, organizasyonun mükemmel bir şekilde yapılabilmesi için etkin bir görev paylaşımı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı, içerik ve program hakkında çalışmalar yapıldı.

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; HİKAF 2017 organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmalarından büyük onur duyduklarını belirti ve; “Etkinliği himaye eden ve İSTE’de yapılmasını sağlayan Sayın Hatay Valimiz Erdal Ata’ya çok teşekkür ediyoruz. İŞKUR’a ve İŞKUR Müdürümüz Ziya Yüksel’e, diğer tüm paydaşlarımıza ve destekleyen kuruluşlara da teşekkür ediyoruz. Özellikle öğrencilerimiz bu etkinliği çok istiyorlardı. Tam da çalışma hayatında milli seferberlik ilan edilen bir dönemde, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmak bizim için onur verici bir gelişmedir. Dolu dolu bir etkinlik için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ve seferber olacağız. HİKAF 2017’e TÜSİAD Başkanımız Sayın Erol Bilecik de katılacak. Detaylı programı çok yakında ilan etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

HİKAF 2017 Düzenleme Komitesi Üyeleri, gerçekleştirilen toplantı sonrasında; öğrencilerin mesleki deneyimlerini artıracak ‘İş Başı Eğitim Programı’ ve ‘Girişimcilik Eğitim Programı’ vb. gibi hizmetlerin sunulması ve iş dünyası ile öğrenciler arasında güçlü bir köprü kurulabilmesi için İSTE Merkez Kampüsü’nde oluşturulan İŞKUR İrtibat Noktası’nda incelemelerde bulundu. İrtibat Noktası’nın resmi açılışının HİKAF 2017 etkinliğinde yapılması planlanıyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.