İskenderun’a Deniz OSB’si kurulacak, tersane de yolda…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iadeyi ziyarette bulundu. İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Vali Ata’ya, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Vali Ata, Bölgenin önemli bir ihtiyacı olan Deniz OSB’sinin de bu bölgeye kurulması konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

“Tersane kurulması için çalışacağız”

Gazetecilerle sohbetinde konuşan Vali Ata, “Bölgede bir gemi tersanesinin olmayışı, bölgeye giriş yapan 3000–4000 civarındaki geminin, bakım ve onarımını yapamaması anlamını taşıyor. Süveyş Kanalından bölgemize giriş çıkış yapan gemilerin bakım ve onarım yapabilmeleri için bölgemize hitap eden bir tersane yapılması gerekmektedir. Bu konuda biz de elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız.” dedi.

 

İskenderun’daki çalışma ofisinin tadilatının tamamlanmasından ardından haftanın belirli günlerinde de İskenderun’da da bulunacağını ifade eden Vali Ata, “daha sık istişarelerde bulunacağız” dedi.

 

İGC Başkanı Veysel Cıncık’ta Hatay Valisi Erdal Ata’ya İGC tarafından özel yaptırılan ajanda ile masa saati hediye etti. Hediyeler için teşekkürlerini ifade eden Vali Ata bunları İskenderun’daki ofisinde kullanacağını belirtti.


İGC Başkanı Veysel Cıncık, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in destekleriyle basın sitesi kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.  
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, basında çalışan arkadaşların zor şartlar altında görev yaptıklarını ifade ederek, “Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımızın ev sahibi olması noktasında çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.


Hatay Valisi Erdal Ata, gazetecilerin daha çağdaş ve modern bir sitede ev sahibi olmaları noktasında yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyledi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık tarihi bir yapıya sahip olan basın merkezini Hatay Valisi Erdal Ata’ya gezdirerek, geçmiş yıllarda kullanılan baskı makinaları ile aksamlarının bulunduğu mini müzeyi tanıttı.
Vali Ata, 40-50 yıl önce yayınlanan bazı gazeteleri de inceledikten sonra, İGC Basın Merkezi’nden ayrıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.