Vali Erdal Ata, Uzun Çarşı ziyaretinde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata,  Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek esnafımızın sorun ve taleplerini dinledi. Bu gün  gerçekleşen Uzun Çarşı ziyaretinde Vali Ata’ya Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Ayakkabıcılar Çarşısı Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer Gürbüz,  Yılın Ahisi Mehmet Ali Yılmaz ve bazı esnaf temsilcileri de eşlik etti.

 

Yaklaşık iki saat süren ziyarette Vali Ata Ayakkabıcılar Çarşısı içerisinde bulunan esnaflara misafir olarak çarşıdaki ticari hayatın nabzını tuttu. Vali Ata yaptığı değerlendirmede, son yıllarda komşumuzda yaşanan iç savaşın son bulması ile ticaretin yeniden canlanacağını ifade etti. Ekonomik gelişme için iç huzurun çok önemli olduğunu dile getiren Vali Ata, birlik ve beraberliğin korunması gerektiğine vurgu yaparak ‘’Allah isteseydi bizleri tek renk, tek dinde, tek dilde yaratabilirdi. Ama Allah bizi bazı konularda özgür bırakmış. Allah’ın insanları özgür bıraktığı konularda onları inançlarına, kültürlerine, ırklarına göre sınıflandırmak bizlerin haddi değildir. Tüm Hatay’da olduğu gibi görüyorum ki Uzun Çarşı’da da farklı inanç ve kültüre sahip vatandaşlarımız gönül birliği içinde günlük kazançlarının peşinde koşarken iş komşuluğunun gereğini de güzelce yapmaktadırlar. Bizler birlik içerisinde olduğumuz zaman kimsenin gücü ülkemizi ve ilimizi karıştırmaya yetmez.’’ dedi.

 

Antakya’nın kalbinin Uzun Çarşı olduğunu dile getiren Vali Ata, esnafımızın toplumun değerlerini oluşturan, bölgeye canlılık getiren birer dinamik olduğunu belirterek esnafın sorunlarının çözümü noktasında yasalar çerçevesinde gerekenin yapılacağını ifade etti.

 

Hatay’da üretilen el sanatlarının sergileneceği, yöresel yemeklerin özüne bağlı kalınarak yapılacağı, tarihi İpek Yolu’nun üzerinde bulunan ve yapılan restorasyonla yeniden ayağa kaldırılan Kurşunlu Han’da incelemelerde bulunan Vali Ata,  daha sonra çarşı içinde Belediye tarafından başlatılan ama çarşının diğer bölümlerinde devam etmeyen restorasyon ile ilgili esnafın taleplerini dinledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.