Belen’in değerleri SHOV TÜRK’te izleyici ile buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen İlçesinin zengin kültürel değerlerini, lezzetiyle nam salan yöresel tatlarının, tarihi değerli ile geçmişten bugüne önemini koruyan Belen Geçidi SHOW TÜRK’te tanıtıldı.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ile yapılan röportajın yayınlandığı, Ali Göksular ve Arzu Budak’ın sunumuyla hazırlanan MOLA SAATİ Programı, Belen Atik Yaylası Radar mevkiinde Belen Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinden görüntülerle başladı.

Belen’in Rüzgar Enerji Santralleri, yaylaları, Bakras Kalesi, Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı, Kanuni Sultan Süleyman Camii, Abdurrahman Paşa Türbesi, Belen Şehitler Abidesi, Bayrak Anıtı, Belen Kurtuluş Hamamı, Kabaaltı, Belen’in adıyla anılan Belen Tava, Yaprak Tava, Ev yapımı sucuk ve Hatay mutfağına özgü lezzetlerin tanıtıldığı program Belen’de olduğu kadar Belen dışında yaşayan Hataylıların da ilgi odağı oldu.

Türkiye’yi Ortadoğu’ya bağlayan ve Türkiye’nin önemli geçitlerinden birisi olan Belen Geçidinin tarihteki önemine dikkat çeken Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Bakras Kalesi ve Kabaaltı’nın restore edilerek turizme kazandırılmasının elzem olduğunu belirterek “Tarihimize sahip çıkma adına Bakras Kalesi ve Kabaaltı’nın kültürümüze kazandırılmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

Hafta sonu yayınlanan programın ardından Hatay dışında yaşayan Belenliler, Belen’in özlemini az da olsa gideren, programın yapım ve yayınında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.