İTSO ve İSTE Engelleri Kaldırıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle imzalanan “İskenderun’da Engeller Kalkıyor Projesi” nin açılış ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirliğinin, istihdam ve işgücüne katılım oranlarının arttırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasını hedefleyen “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında hayata geçen “İskenderun’da Engeller Kalkıyor Projesi” için başvurular alınmaya başlandı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından yürütülen, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) de ortağı olduğu proje kapsamında 100 engelli vatandaşa eğitim verileceğini kaydeden Proje Koordinatörü Dilek Babat Yalçın: “01.11.2016 tarihinden itibaren çalışmalarına başlanan projede Temel Bilgisayar, İngilizce, Girişimcilik ve Ön muhasebe eğitimlerinin verilmesi planlanmıştır. Bir yıl boyunca sürecek olan proje kapsamında İSTE Öğretim Üyeleri tarafından verilecek eğitimlerin yanı sıra kursiyerlerin istekleri doğrultusunda iş kurmalarına yönelik danışmanlık hizmeti de verilecektir. Toplam bütçesi 170.023,83 Euro olan projenin % 10’u İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacaktır. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinatörlüğü’nde alınacak başvurular 30 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecektir.” diyerek engelli bireylerin istihdamı üzerine toplumda farkındalık oluşturulması hedeflenen projeye destek olmak isteyenlerin ve projeye katılmak isteyenlerin katılımlarını beklediklerini belirterek konuşmasını tamamladı.

Engellerin insan zihninde oluştuğunu ifade eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz: “Engelli bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumda meydana gelen ön yargıların bertaraf edilmesi için böyle bir projeye imza attık.  Engelli bireylerimiz için öncelikle yapmamız gereken her durumda pozitif ayrımcılık olurken onların istihdam şartlarının iyileştirilmesidir.” açıklamasında bulundu.

Toplumsal birliktelik ve kalkınma için üniversite olarak üzerlerine düşecek tüm görevleri yapmaya hazır olduklarını kaydeden İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş: “İSTE, kurumsal kimlik olarak bugüne kadar olduğu gibi toplumun her kesimiyle uyum içinde hareket etmeye devam etmektedir. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen projenin hazırlık sürecinde emeği geçen ve faaliyet sürecinde emeği geçecek olan herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha güzel yarınlarda buluşmanın, bu toplumun ve milletin bir bireyi olarak herkesin en temel arzusu olduğunu belirten İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit: “Bilim ahlakileşmediği ve insanileşmediği takdirde insana veya topluma hiçbir fayda getirmez. Bu boyutta bakıldığı zaman da en temel zenginliğin insan gücü olduğunu anlayabiliyoruz. Bu anlamda toplumda fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.