Dörtyol’a şehit ateşi düştü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 150’nci gününde terör örgütü IŞİD, Suriye’nin El Bab bölgesinde Türk askerlerinin bulunduğu alana saldırdı. Saldırıda beş askerimiz şehit oldu, dokuz askerimiz de yaralandı. Bir şehit haberi de Hatay’a düştü. Dörtyol’lu hemşerimiz Uzm. J. Mete Can ve Emre Doruk, Selim Topal, Bahattin Bakır, Ramazan Taşkın, hain saldırıda şehit oldu.

Suriye’nin El Bab Kentinde, Terör Örgütü IŞİD’ın Bombalı Araç Saldırısında Şehit Olan 5 Askerin Cenazeleri, Askeri Helikopterle Gaziantep’e Getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

“20 Ocak 2017 tarihinde sabah saat 13.40 sularında, El Bab’ın Suflaniyah bölgesinde IŞİD terör örgütü mensubu teröristlerce gerçekleştirilen bombalı araç saldırısı sonucunda 5 askerimiz şehit, 9 askerimiz de yaralandı. Genelkurmay yaptığı açıklamada; “Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.
“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, 20 Ocak 2017  tarihinde, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki ÇOLAK ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin ÜNAL olduğu halde, Gaziantep, Kilis ve Adana’daki hudut birliklerinde denetleme ve incelemelerde bulunmaktadır.

Bu kapsamda Orgeneral AKAR ilk olarak, bölgede bulunan Harekât Merkezinde devam etmekte olan Fırat Kalkanı ve Terörle Mücadele Harekâtına yönelik gelişmeler hakkında ilgili Komutanlıklardan son duruma ilişkin değerlendirmeleri almıştır.

Müteakiben İncirlik/Adana’ya giden Orgeneral AKAR halen 10’uncu Tanker Üs Komutanlığında denetlemelerine devam etmektedir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.