Çerkez Karadağ: “Fotoğraf tüm sanat dallarını etkilemiştir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Fotoğraf Sanatçısı Çerkez Karadağ, İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği üyeleri ile söyleşide buluştu. Fotoğraf Sanatçısı Çerkez Karadağ, fotoğraf tutkunlarıyla bilgi ve yaşanmış deneyimlerini paylaşarak önemli tavsiyelerde bulundu.

 

İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Ayhan Karan’ın kısa bir sunumunun ardından konuşan Karadağ, emek verilmeden iyi bir fotoğrafın ortaya çıkmayacağını söyledi.

 

Fotoğraf alanında dijitle geçişi ile fotoğraf çekiminin kolaylaştığını bu durumun da günümüz insanının bol fotoğraf çektiğini bunun da insanları, bir çöplüğe fotoğraf taşımaya teşvik ettiğine işaret eden Fotoğraf Sanatçısı Çerkez Karadağ, “Biz bu anlamda genç fotoğrafçı arkadaşlarımızın daha doğru yönlendirilmesi, kaliteli fotoğraflar çekmesi yönünde tavsiyelerimiz oluyor. Daha yaratıcı daha artistlik daha fotoğrafını dilini güçlendirecek şekilde fotoğraf tutkunlarının kendilerini geliştirmesi gerekir.” dedi.

 

Fotoğraf konusunda kişinin kendisini yetiştirmede sanatsal kitapların bulunduğu bir kütüphane oluşturulması gerektiğine işaret eden Fotoğraf Sanatçısı Çerkez Karadağ, Fotoğraf fotoğraf tutkununun güncel bir sinerji yakalaması için sanat Kütüphanesi olmalı. Sanat kütüphaneniz; siyaset felsefe psikoloji sosyoloji kitapları içermeli. Çünkü fotoğraf, diğer sanatlarla bağımsız ve kopuk değildir. Entellektüel bir uğraştır. Yani hayatın karşısına geçeceksiniz ve elinizde bir göz olacak. Siz de oradan seçimler yapacaksınız. Mutlaka arkasında bir bilgi kırıntısı olması gerekiyor. Bilgi ile döşenmiş hiç bir fotoğrafın uzun yaşama şansı yok. Fotoğraf çağdaş bir dil olarak 150 yıldır dünyayı etkiliyor. Hem varlık olarak etkiliyor,  hem değer ve hem de birçok sanat anlayışının doğuşuna neden oluyor. Yüzyılımızın başından itibaren tüm sanat dalları fotoğrafçılıktan etkilenmiştir. Sanat her zaman gençtir. Fotoğrafta hep gençtir.” diye konuştu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen söyleşide günümüzde sanatın durumlarının çok değiştiğine işaret eden Fotoğraf Sanatçısı Çerkez Karadağ, “fotoğrafçı yön değiştiren sanatsal biçim karşısında fotoğrafçı günceli yakalamalı” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.