Vali Ata, muhtarlarla bir araya geldi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata, Samandağ ve Yayladağı ilçelerimizdeki muhtarlar ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi.
Vali Ata ilk olarak 12 Ocak Perşembe günü Samandağ ilçemizi ziyaret etti. Samandağ Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da düzenlenen toplantıya Vali Ata’nın yanı sıra Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Fuat Çay, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kurum müdürleri, Samandağ ilçemizin mahalle muhtarları ve kanaat önderlerinin yanı sıra diğer yetkililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Ata burada yaptığı konuşmada, vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikâyetlerini iletmelerini sağlayacak yeni bir iletişim kanalı olan bu toplantıları çok önemsediklerini dile getirdi. İlçelerimizin, mahallelerimizin sorunlarını en kısa sürede çözmek üzere burada toplandıklarını belirten Vali Ata, ‘’İlçemizin meselelerini yerinde görmek, sizlerden gelen talep ve şikâyetleri ilk ağızdan dinlemek üzere bu toplantıları düzenliyoruz. Devletimizin imkânları ve mevzuat çerçevesinde taleplerinizi yerine getirmek üzere notlarımızı alacağız. Tüm kurum müdürlerimiz burada sizlerden gelen soruları cevaplandırmak üzere hazırlar. Varsa şikâyet ve taleplerinizi incelemek suretiyle en kısa zamanda çözüme kavuşturmak için her türlü gayreti göstereceklerdir.” dedi.
Teknolojinin ulaştığı boyutlar göz önüne alındığında günümüzde evrak işlemlerinin çok kısa sürelerde çözülebildiğini ifade eden Vali Ata, tüm kurumlarımızın vatandaş memnuniyeti odaklı bir anlayışla iş ve işlemleri yürütmesi gerektiğini vurguladı.
Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik’in ilçe ile ilgili yaptığı sunumun ardından muhtarlarımıza, kanaat önderlerine ve vatandaşlarımıza söz veren Vali Ata bilgilendirilmesi gereken konular varsa paylaşmalarını istedi. Vali Ata’ya taleplerini aktaran vatandaşlarımız, yaşadıkları bazı sıkıntılar ve mahallelerin ihtiyaçları ile ilgili isteklerini Vali Ata’ya aktardılar.
Vali Ata Samandağ ilçesindeki toplantının ardından Yayladağı ilçemize geçerek Yayladağı Öğretmenevi’nde saat 14.00’te düzenlenen Muhtarlarla Buluşma toplantısına başkanlık etti. Toplantıda Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan ve ilçe müdürleri ile mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu.
Toplantı öncesinde açılış konuşması yapan Vali Ata; “Suriye’de yaşanan iç karışıklığın ardından ülkemize sığınan ilk Suriyelileri kabul eden ilçemiz olmanız nedeniyle Yayladağlı hemşehrilemizi gönülden kutluyorum.” dedi. Halkın oylarıyla işbaşına gelmiş muhtarlarımızın son derece önemli bir kamu görevini ifa ettiğini belirten Vali Ata, ‘’Sizler Devletimizin vatandaşına temas ettiği en uç noktada görev yürütüyorsunuz. Vatandaşlarımızın Devletten beklentilerinin belirlenmesi, karşılanması ve vatandaş memnuniyetinin artırılmasında ifa ederken göstereceğiniz hassasiyet ölçüsünde halkımızın Devleti ile olan kucaklaşmasına katkı sunmuş olacaksınız.’’ dedi.
Toplantıya katılımlarından dolayı her bir muhtarımıza ayrı ayrı teşekkür ettiğini kaydeden Vali Ata, gerçekleştirilen buluşma toplantısının halkımıza, ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce’nin ilçe ilgili yaptığı sunumun ardından Vali Ata, muhtarların ve vatandaşlarımızın kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinleyerek sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.
Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.