Hatay’lı işadamı TÜSİAD Başkanı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TÜSİAD’ın 47. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Index Bilgisayar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik seçildi. Bilecik, TÜSİAD Başkanı olarak yaptığı ilk konuşmada, “Önümüzdeki dönemin zorlu olması, gerçekten bizleri endişelendirmiyor. Tam aksine geleneksel misyonumuzun ışığında bizi daha fazla çalışmak adına motive ediyor” dedi. Bilecik şöyle devam etti:

“Zira küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için, emeklediğimiz alanlarda koşmamız, koştuğumuz alanlarda hızlanmamız gerekiyor. Biz bunun bilincindeyiz. Türkiye ancak bir demokrasi, hukuk ve en geniş özgürlüklere sahip, teknolojik, bilimsel ve sanatsal yaratıcılık toplumu olarak dünyada rekabet gücü yüksek bir ülke olabilir. Bu yönde azimle çalışmaya devam edeceğiz.”

Bilecik, genç liderleri daha fazla görmek istediklerini belirterek, “Geride bıraktığımız yıl yaşanan hain darbe girişimi bizlere düşünce ve irade açısından özgür bireyler yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu fazlasıyla gösterdi. Biz de bu alanda üzerimize düşeni yaparak çeşitliliğe, gençlerimize, kadınlarımıza öncelik veren yönetim anlayışın hep benimsedik, bundan sonra da benimseyeceğiz” şeklinde konuştu. Bilecik, “Ben bu toprakların insani bereketine olan inancımı, kendi yaşadıklarımla besleyebilmiş bir kişiyim. Emin olabilirsiniz ki, yeni dönemde arkadaşlarımla birlikte çok ama çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Atatürk’e sahip çıkmak

Bilecik, “TÜSİAD, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve kazanımlarına her dönem sahip çıkmıştır. Önümüzdeki tüm süreçlerde de aynı kazanımların sağladığı temel üzerine yükselecek daha büyük, daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye adına iş dünyamızın ortak çabalarının öncüsü olacağız” diye konuştu. Yine Yüksek İstişare Kurulu Başkanı seçilen Tuncay Özilhan da konuşmasında Atatürk’e vurgu yaptı ve “Mustafa Kemal Atatürk’ü milli birliğin sembolü yapan, muhaliflerinin duyduğu saygı ve vatandaşlarının duyduğu sevgidir.

Bu milli sembol, bugün de devletimizi bir arada tutan tutkaldır” ifadesini kullandı. Özilhan konuşmasında yeni bir çağ açıldığını belirterek Türkiye’nin bu süreçte fay hatları ile oynandığını söyledi. Özilhan toplumsal bünyemizi düşmanlarımızın saldırmaya cesaret edemeyeceği kadar güçlendirmemiz gerektiğini belirterek, birlik ve beraberliği laftan çıkarıp hayata geçirmenin formülünü verdi: “Hukuk devleti, liyakat esası, çoğulculuk, adalet, bürokratik kurumların sağlamlığı, laiklik.”

Ayakta alkışlandı

Başkanlığı devreden Cansen Başaran Symes ise üyelerin ayakta alkışladığı konuşmasında laiklik vurgusu yaptı: “Laiklik olmadan Ortadoğu’da tanık olduğumuz acıların, trajedilerin, şiddet dalgalarının ülkemizi de içine çekmesini engellememiz mümkün değil. Derneğimizin bu ilkeyi kendisi için, Türkiye’nin bekası için en temel ilke saymasındaki isabeti de bu vesileyle kayda geçirmek isterim.” Sürekli bir olağanüstü hal ortamının tek başına, güvenlik sorunlarının aşılabilmesini sağlayabileceği kanısında olmadığını vurgulayan Başaran Symes, meclisin önemini anlatarak, “Anayasa değişikliklerinin tartışıldığı ve maddelerin oylandığı şu dönemde başta milletvekillerimiz olmak üzere etraflıca düşünmeliyiz kanısındayım” ifadesini kullandı.

Erol Bilecik kimdir?

Erol Bilecik, 1962 Antakya doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini yine Antakya’da tamamladı. 1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak Türkiye’nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında yer alıyor.

1987’de Alman teknoloji şirketi Nixdorf Computer’de sistem analisti olarak çalışmaya başladı. 2 yıl sonra 3 arkadaşıyla birlikte Index Bilgisayar’ı kurdu. Bilecik, bugün 600 personele ve 8 binden fazla iş ortağına Index Grubu’nun sahibi.

Bilgisayar sektörünün en köklü toplum kuruluşlarından TÜBİSAD Başkanlığı ve İTÜ Mezunlar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlıkları yapan Bilecik, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 1907 Fenerbahçe Derneği ve Girişimcilik Vakfı’nda (GİRVAK) Yönetim kurulu üyesi.

Index Grubu‘nun CEO’su Erol Bilecik, Kasım ayında yaptığı açıklamada, “Her zaman demokrasiden yana olmalıyız. Türkiye’nin ilerlemesi için de bilişim çok önemli. Genç nüfusu yalnızca teknoloji kullanan değil üreten hale getirmeliyiz. Bunun için de liderliğe ve hıza ihtiyacımız var. Cesur kararlar alınmalı” demişti.

Erol Bilecik başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu belli oldu. Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.

Erol BİLECİK, Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Y. KOÇ, Başkan Yardımcısı
PARKUR (Parlamento ve Kamu Kurumlarıyla İlişkiler) Lideri

Simone KASLOWSKİ, Başkan Yardımcısı 
Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Lideri

Murat ÖZYEĞİN, Başkan Yardımcısı / Sayman Üye
Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Lideri

Serra AKÇAOĞLU, Üye
Ekonomi Politikaları Yuvarlak Masası Lideri

Metin AKMAN, Üye
Sürdürülebilir Kalkınma Yuvarlak Masası Lideri

Batu AKSOY, Üye
Bölgesel Kalkınma Yuvarlak Masası Lideri

Esin GÜRAL ARGAT, Üye
Dijital Ekonomi Yuvarlak Masası Lideri

Bahadır BALKIR, Üye
Sanayide Dönüşüm Yuvarlak Masası Lideri

Barış ORAN, Üye
Yatırım Ortamı Yuvarlak Masası Lideri

Mehmet TARA, Üye
Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Lideri

İdil YİĞİTBAŞI, Üye
Hizmetlerde Dönüşüm Yuvarlak Masası Lideri

Bahadır KALEAĞASI, Üye
Genel Sekreter

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.