“Sarıkamış Yürüyüşü hain emelleri olanlara da önemli bir mesajdır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay, yağmur altında ´VEFAKÂR GENÇLİK, FEDAKÂR ECDADINI UNUTMAYACAK´ sloganı ile Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüdü…

Yürüyüş saat 11.00’de Belen’in Atik Yaylası Radar mevkiine yürüyüş başladı. Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, İskenderun İlçesi Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun ve Belen Kızılay, Sivil Toplum Kuruluşları, Motor Spor Kulübü, İskenderun Ofroad Kulübü, İzci kulüpleri, Belen İskenderun, Kırıkhan, Payas Erzin ve çevre ilçelerden yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Sarıkamış şehitleri ve tüm şehitler adına yapılan yürüyüşe katılan kurum ve kuruluş temsilcileri ve gençlik, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüdü. Kuran tilaveti okundu, şehitlerimizin ruhuna dualar okundu.

Ardından Belediye Başkanı Adnan Vurucu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Başkan Vurucu konuşmasında şunları söyledi: Sarıkamış Şehitlerimizi anmak ve o gün yaşanılan duyguları yeniden yaşamak ve yüreklerimizde hissetmek gayesiyle toplanmış bulunmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle hiçbir zorluğa aldırmadan ve sonunu düşünmeden kol kola şehadete yürüyen Sarıkamış şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükran duygularımla aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Tarihimiz ihtişamlı zaferlerle doludur. Ancak Sarıkamış Harekâtı bunca zaferlerin arasında bir facia olarak tarihimize yazılmıştır. Bizler zaferlerle övündüğümüz kadar yaşadığımız hezimetlerden de dersler çıkarmak zorundayız. Bu gün bu kutsal toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi, minnet şükran duygularımızla anıyoruz. Bir hayalperestin kişisel ihtirası yüzünden 16 Aralık 1914 doksan bin askerimizi, Sarıkamış’da üstelik tek kurşun atmadan karlara gömdük. Bu facia, millet olma ruhunu önemsememiş ve askeri hareket tecrübesinden yoksun, ileri görüşte olmayan şahsi ihtirasları uğruna yanlış kararlar alan komutanların vebalidir.

Bu yürüyüşümüz, bugün ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlara da önemli bir mesajdır. Zira 15 Temmuz gecesi yaşananlar, millet olma ruhunu önemsememiş vatanımızı bölmek gayesiyle hareket eden Fetullahçı Terör Örgütü’ nün açık bir oyunudur. Ancak ülkemizin yürekli insanları 15 Temmuz darbe girişimine mili irade ve demokrasiye kararlı bir şekilde sahip çıkarak tek yürek, tek yumruk olmuştur. Önce Allah’ın inayeti sonra, milletimizin darbeye karşı cesurca mücadelesi, başkomutanımızın talimatı, hükümetimizin kararlı duruşuyla, Rabbime şükürler olsun ki bu hain darbe girişimi bertaraf edilmiştir.

Bu gün bu kutsal toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi, minnet şükran duygularımızla anıyoruz. Bu kutsal toprakları bizlere yurt yapan şehitlerimiz için ´VEFAKÂR GENÇLİK, FEDAKÂR ECDADINI UNUTMAYACAK´ sloganıyla, yollara düştük. Bu anlamlı yürüyüşe destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Tören protokolün günün anısına ağaç dikmesi ve çorba ikramının ardından tören sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.