8 OCAK ERZİN’İN KURTULUŞ GÜNÜ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay’ın ERZİN İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Milletvekili Türkoğlu yaptığı açıklamada; “Aynı tasada, aynı kıvançta bir olan, diri olan Aziz milletimizin ortak bir tarih anlayışı içerisinde bugüne dek yaşattığı ve idrak ettiği müstesna günler vardır. 8 Ocak Erzin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu da bu müstesna günler arasındadır” dedi.

 

8 Ocak 1922 tarihinde Erzin’in işgal kuvvetlerine karşı yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin, yüzyıllardan beridir hür ve müstakil yaşamış, bağımsızlığa meftun ve özgürlüğe düşkün bir milletin sarsılmaz iradesinin en muteber örneklerinden biri olarak değerlendiren Türkoğlu;  “11 Aralık 1918’de İskenderun’a asker çıkaran düşman kuvvetlerinin ilerleyişi sonrası Erzin’imizde ve Dörtyol’umuzda başlattıkları vandallık, zorbalık ve barbarlık harekâtına karşı, kuvayi milliye ruhunun şahsında abideleştiği Kara Hasan Paşa ve onun Danaboruk, Azman Bekir gibi diğer kahraman silah arkadaşlarının bileği bükülmez, başı yere eğilmez, şanlı ve bir o kadar da destansı mücadeleleri sayesinde Erzin’imizin üzerindeki sis bulutları dağılmış, düşman amansız bir bozguna uğratılmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

Milli şuurun tazelenmesine vesile olması açısından Erzin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünün önemine işaret eden Türkoğlu;  “Geçmişe bakmak bugün aldanmamak içindir muhakemesi ile bugün özgür ve bağımsız olarak ayakları üzerinde duran büyük Türkiye’nin kilometre taşlarından biri olan Erzin’in Şanlı Mücadelesi ile elde edilen 8 Ocak Zaferi bizim için bir iftihar tablosu ve övünç vesilesidir” dedi.

 

Erzin halkının Bilge Kağan’ın asırlar önce söylediği “Üstte Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe Senin İlini ve Töreni Kim Bozabilir” çağrısına kulak verircesine 8 Ocak’ta adeta bir destan yazdığını dile getiren Türkoğlu; “Erzin’imiz aziz milletine, şanlı tarihine, kutlu medeniyetine, milli değerlerine ve mukaddesatına karşı vazifesini kanıyla, canıyla ifa etmenin saadeti ve gururunu taşımaktadır” dedi.

 

Erzin’in kurtuluşunu sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli dinamiklerinden biri olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Türkoğlu; “Unutmayalım ki, bizler bugün, bu zaferleri gerçekleştiren şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Onlar canları pahasına ortaya koydukları bir mücadele ile bu güzel ülkeyi bize miras bıraktılar. Bizlerde bu şuur ve sorumluluk içerisinde hareket etmeli, ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlara karşı uyanık olmalıyız. Kısır kavgalar, içi boş tartışmalarla vakit harcamak yerine, Yeniden Büyük Türkiye’yi ve Yeni Bir Dünya’yı kuracak kararlılığı ortaya koymalıyız” dedi.
2023’ün süper gücü olmaya namzet büyük Türkiye’nin inşasının, asırlardır muhafaza edilen Türk Milleti’nin birlik ve dayanışma ruhu ile sağlanabileceğini ifade eden Türkoğlu; “Tarihimizden aldığımız mirasın gereği olarak bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi, birliğimizi kimsenin bozamayacağı düşüncesiyle inanıyorum ki, bizi millet yapan ulvi değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, aramızdaki ihtilafları bertaraf edip ittifak noktalarımızı güçlendirdikçe, Türkiye gelecekte hak ettiği gerçek yeri alacaktır”  dedi.

Türkoğlu mesajını şu sözlerle tamamladı:

 

“ ‘8 Ocak Erzin’in Kurtuluş Günü’nün 95. Yıl Dönümü vesilesi ile başta ulusal kurtuluş mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatan topraklarımız için göğsünü siper ederek şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ederken, Yüce Allah’tan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını temenni ederim. Değerli halkımızın bu anlamlı gününü yürekten kutlayarak, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.