İSTE Devlet üniversiteleri arasında 4.ncü sırada… Puanı “A+”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerini memnun etme düzeylerini belirlemeyi ve bu kapsamda üniversiteleri, öğrencilerin memnuniyet düzeylerine göre sıralamayı hedefleyen 2016 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA) sonuçları İSTE için umut verici ve yol gösterici sonuçlar içeriyor:

 

Henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen, neredeyse tüm kategorilerde ortalamanın üzerinde yer alan İSTE, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet kategorisinde devlet üniversiteleri arasında 4.ncü sırada yer alarak dikkat çekti.

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yücel ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması; Türkiye’deki 174 üniversitede tüm sınıf düzeylerinde 10 bin 894 öğrenci ile anket yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi. Araştırmada kullanılan “Öğrenci Memnuniyeti Ölçeği” üniversite öğrencilerinin altı başlıkta üniversitelerini değerlendirmelerini içermektedir. Bu kapsamda, üniversiteler; genel memnuniyet ve bu genel memnuniyeti oluşturan altı alt kategoriye (1-Öğrenim deneyiminin tatminkârlığı, 2-Yerleşkenin ve yaşamın doyuruculuğu, 3-Akademik destek ve ilgi, 4-Kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, 5-Öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği, 6-Kişisel gelişim ve kariyer desteği) göre sıralandı. İstatistiki yöntemlere göre sıralanan üniversiteler  ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ notu verilerek kümelendi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler ‘A+’, en düşük olanlar ise ‘FF’ kümesine atandı.

 

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın sonuçlarına göre İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), “Öğrenci işleri, sınav programları, akademik takvim, yönetime katılım, yöneticilere erişim, yönetsel işleyişin etkililiği ve duyarlılığı” gibi konuların oluşturduğu “Kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet” başlığında devlet üniversiteleri arasında 4.ncü sırada yer alarak, en yüksek puan olan “A+” notunu aldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.