Başkan Vurucu, kazaya ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkan Adnan Vurucu, İSTE Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Eda Tütüncü’nün hayatını kaybettiği kazanın ardından yapılan haberlerde kazanın yaşandığı alanın sorumluluk sahasının Belen Belediyesi’ne ait olduğuna dair söylemlerin yanlış olduğunu belirterek sorumluluğun Karayollarına ait olduğunu, Karayolları ile protokol yapıldığını, 2017 yılı içinde de üstgeçit yapılacağını kaydetti.

Bugün İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “İlçemiz sınırları içerisinde E- 91 Karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarının belki de en acı ve elim olanlarından birini daha yaşamış olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. 3 Ocak 2017 Salı günü akşam saatlerinde meydana gelen kazada henüz eğitimine devam eden yavrularımızın olması bu acımızı daha da derinleştirmiştir.  Hayatını kaybeden evladımız Eda TÜTÜNCÜ’ ye Allahtan rahmet, kederli ailemize başsağlığı diliyorum. Aynı kazada yaralanan ve halen tedavisine devam edilen Rabia TURHAN kızımıza da acil şifalar diliyor, tez vakitte sağlığına kavuşması için dua ediyoruz.” Dedi.

 

Başkan Adnan Vurucu, 2016 yılı içerisinde Karayolları yetkilileri ile istişarede bulunduklarını yaklaşık on gün kadar önce de Karayolları yetkilileri ile görüştüğünü belirtti.

 

Kazanın yaşandığı yer başta olmak üzere Belen ilçe sınırları içerisinde üç üst geçit projesinin daha gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Vurucu,” Protokol, İdaremiz ile Karayolları arasında imzalanmıştır. En son karayolları ile yaptığımız görüşmede 2016 sonuydu bütçenin onaylanmasının ardından planlanan üst geçitlerin yapımına başlanacak. ”dedi.

 

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, üst geçit yapılması ile birlikte kazaların önüne geçilmesi için sürücülerin ve yayaların da daha dikkatli, trafik kurallarına uymaları gerektiğinin altını çizdi.

 

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Öncelikle önemle vurgulamak isterim ki; “7/24 Hatay” adlı yerel gazetede yer alan haber içeriğinin, meydana gelen kaza ile bağdaşır yanı yoktur. Bu yayım organının kalemi doğruyu yazmamış, halkı yanıltmak pahasına yayınlanabilmiştir.   Nitekim haber metni içeriğinde yer alan protokol dahi, söz konusu haberin yanıltmaya muktedir olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

 

Protokol, İdaremiz ile Karayolları arasında imzalanmıştır. Ancak konusu içeriğinde de belirtildiği üzere, ” Karayolları sorumluluğunda bulunan yolun 817-04 KK no’ lu İskenderun (Kırıkhan- Antakya) DYA yolunun 1+000 ile 26+000 km arasında bulunan, karayolları kamulaştırma sahası içinde, Belen Belediye Başkanlığımızca peyzaj düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışması yapılması işidir.

 

Aynı protokolün 4. maddesinin 8. bendinde ise ” Çalışmanın Yapımı Esnasında Veya Sonradan, Protokole Konu Çalışmadan Dolayı, Üçüncü Şahıslara Ait Can, Mal Ve Mülklerde Meydana Gelecek Hasar, Zarar, Ziyandan Belen Belediye Başkanlığı Sorumlu Olacaktır” hükmü yer almaktadır.”

 

Başkan Vurucu, Gazetecileri ilkeli ve kamuoyunu yanıltmayan habercilik yapması gerektiğini belirterek “Bazı yayın organlarında Belen Belediye Başkanlığımız aleyhine asılsız ve gerçek dışı haberler yapılmış; kederli ailelerimizi yanıltan ifadelerde bulunulmuştur. Basın ahlak ve ilkelerine yakışmayan, idaremiz aleyhine iftiraya mahzar beyanatlarla halkımızı yanıltan kalemleri esefle kınıyorum.” Dedi.

Hatırlanacağı üzere

Üniversiteli Rabia Turhan yaşama tutunmaya çalışıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyan Eda Tütüncü, elim kazada yaşamını yitirmiş, arkadaşı Rabia Turhan’ın da yoğun bakımda yaşam mücadelesi devam ediyor.

Kazada yaşamını yitiren Eda Tütüncü, Çankaya mezarlığında son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.