Hatay SGK’dan İGC ziyareti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

SGK İl Müdürü Hamit Bal ile İskenderun Şubesi Müdiresi Bilgin Çam, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.

Olağanüstü Kongrede yeniden seçilen Veysel Cıncık Başkanlığındaki yönetimi kutlayan ve başarılar dileyen Bal, “Şahsım ve SGK olarak her zaman yanınızdayız’’ dedi.

İskenderun Basınının yapılandırma sürecinde kendilerine büyük destek olduğunu ve bunun için ayrıca basın mensuplarına teşekkür ettiklerini belirten Bal, “sayenizde pek çok vatandaşımıza ulaştık’’diyerek SGK yapılandırmasıyla ilgili bilgi verdi.

“16207 vatandaşımızdan başvuru aldık Yaklaşık 323 milyon TL ödeme yapıldı. Burada önemli olan ilk 2 taksitin aksatılmadan ödenmesi. Borçlarını yapılandıran mükelleflerin sayısı itibariyle Hatay Türkiye ortalamasında ön sıralarda. Rakamsal olarak yüzde 50’nin üzerine çıktık.”

Bal, şunları söyledi:

“Bu arada Genel Sağlık Sigortası da devam ediyor. Vatandaşlarımızın 2 Ocak’a kadar Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına başvurarak gelir testleri yaptırmaları gerekiyor. Bu testler sonucu gelir düzeyine göre çıkacak prim borçları 31 Ocak 2017 tarihine kadar hangi merkez müdürlüğümüz kendileriyle ilgileniyorsa oralara müracaat ederek gecikme zammı uygulanmadan 12 eşit taksite bölünmesini sağlayabilirler. İlk ödemesi de 28 Şubat’da. Bu şekilde kendilerini sosyal güvence altına alma planı içindeyiz.”

SGK ile ilgili gelişmeleri halkımıza ulaştırma konusunda yerel basının büyük desteğini gördüklerini, minnettar olduklarını da belirten Bal, “herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”dedi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da, yerel basın olarak daima yanlarında olduklarını, bugüne kadar ellerinden geleni yaptıklarını ve bundan sonra da devam edileceğini belirtti. Cıncık, yerel basının bulunduğu çevrede hem halkın sesini devlete devletin sesini de halka duyurma görevinin bilinci içinde hareket ettiklerini vurguladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.