“Arsuz’un en büyük kazancı; Başkanı Nazım Culha’dır, O’na sahip çıkın…”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yaklaşık 3,5 yıldır kurucu kaymakamlık görevini başarıyla yürüten Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal onuruna verdiği veda yemeğinde ilçe protokolünü bir araya getirdi. Mikado Restaurant’ta düzenlenen yemekte Arsuz’un kurucu kaymakamı Fatih Baysal ve kurucu belediye başkanı Nazım Culha, ilçenin kurmayları ile birlikte ilçenin dününü ve bugününü kıyaslarken, , ilçenin vizyonunu geliştirmek adına verilen mücadeleyi ve yapılan hizmetleri de dile getirdi.

 

“Arsuz ilçe statüsünü kaymakamıyla kazandı”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı Kaymakam Fatih Baysal’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  “Sayın kaymakamımız yaklaşık 3 yılı aşkın bir süredir ilçemizde görev yapıyor. Yaklaşık 2,5 yıldır da beraber çalışıyoruz. Kurucu kaymakamımız ile birlikte Arsuz ilçe özelliği kazanmaya başladı. Birlikte uyum içerisinde çalıştık. Arsuz’a kaktı sunmak adına ciddi çabalar sarf etti. Bizler de bu ilçe için hizmet üretirken sayın kaymakamımızın desteğini hep yanımızda gördük, sıcaklığını hissettik. Hepinizin huzurunda kendisine çok teşekkür ediyor, gelecekteki yaşantısında ve görevlerinde de üstün başarılar diliyorum” dedi.

 

“Arsuz’un en büyük kazancı belediye başkanıdır”

Arsuz Kaymakamlığı’nın yanı sıra kamu görevine de son verdiği duygu yüklü veda konuşmasında Arsuzlular’a önemli mesajlar veren Fatih Baysal ise, “Öncelikle böyle bir veda yemeği organizasyonu yaptığı için sayın başkanımıza ve yemeğe katılan protokol üyelerine teşekkür ederim. 3 yıl 3 aydır Arsuz ilçesinde hizmet veriyorum. Arsuz’un ilk kaymakamıyım. İlk yılların hatta ilk ayların çok zor geçtiğini söylemek isterim. Bir makam aracımız, bir makamımız yoktu, evimiz yoktu. Her şeyden önemlisi hizmet verecek binamız yoktu. Bu zorluklarla göreve başladık. İçinizde de Arsuz ilçe olduktan sonraki en eski, hatta ilk memur da benim. Kurucu kaymakam olarak önce bir ekip oluşturduk, hizmetlerimize devam ettik ve buraya kadar getirdik. İlçe kurmakla da kalmadık, ilçenin vizyonunu geliştirmek üzere çalışmalar yaptık. 2014 yılının mart ayından sonra başkanımızın seçilmesiyle birlikte güzel işler yaptık. Ana köprümüzü yeniledik, İskenderun Arsuz yolu bitmez deniliyordu onu tamamladık. Büyük bir sel geçirdik. Selle ilgili çalışmalarımız oldu. Özellikle Belediye Başkanımız Nazım Bey ve başkan yardımcımız Sedat Beyin büyük katkıları oldu. Islah projeleri gerçekleştirdik. Kaymakamlık olarak DOĞAKA ile 2 projeyi hayata geçirdik. Hükümet konağı yaptırmak, ilçe olma vizyonunu geliştirmek için çalışmalar yaptık. Burada özellikle ilçe olmanın mantalitesini de ilçeye yansıtmaya çalıştım. İlçe olmamanın getirdiği bazı sonuçlar vardı, onları giderdik. Halkımıza ‘Kaymakamlık nedir?’ protokolde nasıl davranılması gerekir onları lanse etmeye çalıştık. Ama bana göre Türkiye’nin çalışılabilecek en güzel bölgesinde çalıştık. Doğası güzel, ama insanları doğasından da güzel. Böyle bir ortamda çalışmak herkese nasip olmaz. Arsuz’un bu manada çok özel bir yeri var. Halk gerçekten sıcak, samimi ve devlete de çok yakın. Bu ilçeyi tabiî ki siz kurmaylarımızla birlikte kurdum. Ama başkanımıza da özel ve ayrı bir parantez açmak istiyorum: Sizin en büyük kazancınız belediye başkanımızdır. Bizden sonra ona sahip çıkın. Gerçekten, bu ilçenin sigortası belediye başkanımızdır.  İlçemiz, O’nunla birlikte önümüzdeki dönemlerde çok büyük yatırımlar alacaktır. Çünkü devletimizin yatırımlarla ilgili taşradaki idare sistemi değişti. Özellikle büyükşehir ve ilçe belediye başkanları önemli yatırımlar yapıyorlar. Biz bir nevi organizatörüz yatırımları kontrol eden bir misyonumuz oluştu” dedi.

 

Özel sektörde yola devam

Bundan sonraki yaşantısına özel sektörde devam edeceğini de sözlerine ekleyen Fatih Baysal, “Ben artık farklı bir kulvarda yer alıyorum. Çok da uzağınıza gitmiyorum, yakınınızdayım. Her zaman kapımızı çalıp gelebileceğiniz bir yerdeyim. Devlete katkı sadece kamuda olmaz. Çok daha büyük katkıları özel sektörde vereceğime inanıyorum. İstihdam geliştireceğiz, devletin vergisine katkı sağlayacağız, bir katma değer oluşturacağız. Dolayısıyla bunların da devlete ve millete önemli hizmetler olduğunu düşünüyorum. Kamudan kopmak, kamudan bağlarımızı ayıracağız, devlete sahip çıkmayacağımız anlamına gelmez. Biz özel sektörde de bu memlekete hizmet için her konuda çalışacağız. Ben bana gösterdiğiniz ilgiden, benimle çalışmanızdan ve uyumunuzdan dolayı hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Kaymakam Fatih Baysal’a hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim ederken, kaymakamlık personelinin hediyesini de çalışma arkadaşları adına Kaymakam Baysal’a Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil karabacak verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.