İskenderun Kaymakamı Muhtarlarla Buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhtarlara yönelik yaptığı rutin toplantılar ile İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

 

13 Aralık 2016 Salı günü saat: 14.00’da İskenderun Maliye Sarayı Toplantı Salonunda Kaymakam Özyiğit başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İlçemiz Mahalle Muhtarları ve İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili Çağrı Avcı katıldı.

Halkın ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi alışverişi

İstanbul İli Beşiktaş İlçesinde yaşanan menfur terör saldırısı neticesinde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar niyaz ederek sözlerine başlayan Kaymakam Özyiğit; Vatandaşlarımızın daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasının teminini sağlamak amacıyla muhtarlarımızla bir araya gelinmesinin ve halkımızın ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunulmasının kamu hizmetlerinin yürütülmesinde etkin bir rol oynayacağı bilinci çerçevesinde muhtarlarımızla değerlendirme yapmak üzere buluştuklarını ifade ederek, yapılacak toplantının kentimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni etti.

Yerel demokrasinin en eski örneğini muhtarlar oluşturuyor

Muhtarlık müessesesinin önemine değinen Kaymakam Özyiğit; “Muhtarlık, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir” açıklamasında bulundu.

 

Kaymakam Özyiğit, Muhtarlarımızın istek ve önerilerini dinleyerek, ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyon sağlanmak suretiyle kentimizdeki kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulması konusunda hep birlikte gayret sarf edeceklerini dile getirdi.

 

Toplantının sona ermesinin müteakibinde katılımlarından dolayı muhtarlarımıza teşekkür eden Kaymakam Özyiğit, kamu yararına olan bu tür toplantıların düzenli olarak yapılacağını ve muhtarlarımızla belirli aralıklara buluşacağını söyledi.

 

Bu tür toplantıların yapılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade eden mahalle muhtarları, kendilerine karşı gösterilen nezaket ve duyarlılıktan dolayı da Kaymakam Özyiğit’e teşekkürlerini ilettiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.