Yaş sebze ve meyve toptancılarına kayıt dışı bilgilendirmesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HBB yaş sebze ve meyve toptancılarına kayıt dışılığı önlemek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri Sebze ve Meyve hallerindeki kayıt dışılığı önlemek adına Yaş Sebze ve Meyve Toptancılarını bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Gerçekleştirilen toplantıya HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, Haller Şube Müdürlüğü yetkilileri, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kayıt ve Sistem Şube Müdürü Mehmet Dumanlı, Ticaret İş Müdürlüğü İl Hal Hakem Heyeti Raportörü Altan Aslan, Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Komisyoncular Başkanı Mustafa Bal ve haldeki komisyoncular katılım gösterdi.

 

Müdür dumanlı : hal yönetmeliği hükümleri doğrultusunda sistem düzenli işliyor

 

Kayıt ve Sistem Şube Müdürü Mehmet Dumanlı, hal ticaretinin düzenlendiği kanun hakkında bilgiler vererek; “Bakanlık heyeti 2012 yılında yürürlüğe giren 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile yeterli arz ve talep derinliği bulunan diğer malların ticaretinin düzenlenmesi hakkında kanun ile ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda sistem düzenli olarak işliyor. Komisyoncu ve Tüccarların toptan yaş sebze ve meyve hal kayıt sisteminde ilk alınmasından itibaren bildiriliyor. Hal ürünlerinin nasıl sevk edildiğini, hallere giriş ve çıkışını, son tüketicinin bizlere nasıl ulaştığını takip ediyoruz. Kayıt dışılığı önlemek adına HBB Zabıta ekipleri tarafından rutin kontrol yapılarak bilgilendiriliyoruz. Bu şekilde sistemin güvenli şekilde işlediğini görebiliyoruz.” Açıklamasında bulundu.

 

Başkan Kadıoğlu : Hatay yaş sebze ve meyve yönünden önemli bir kaynak

 

Gerçekleşen toplantıda Hatay’ın Türkiye’deki Sebze ve meyve ihracatı yönünden büyük bir önem arz ettiğini belirten HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, sistemli ve yasal bir şekilde işlerin yürümesi adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladığı.

Başkan Kadıoğlu sözlerinin devamında; “Türkiye’de yaş sebze ve meyve ticareti yılda 45 milyon tonu buluyor. Hatay ise bu rakamın 2 milyon tonunu karşılıyor. Önemli ticaret potansiyeline sahip olan ilimizde HBB kurulduğundan bu yana yapılan denetimler ile büyük bir oranda kayıt dışılığın önüne geçildi. Bunun için gerek hal içinde, gerekse hal dışında T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının çıkarmış olduğu mevzuat çerçevesinde bilgilendirmeler yapılarak Kara Yolları üzerinde de denetim noktaları oluşturuldu. Böylece yaş sebze ve meyvenin kayıt altına alınması sağlandı.” İfadelerinde bulundu.

 

Toplantı sonunda Bakanlık yetkilileri HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu ve Haller Şube Müdürlüğüne mevzuatta uygun sistemi uygulamalarından dolayı teşekkürlerini sundular.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.