Kilis Çadır Mutfağında 20 bin kişilik yemek üretiyorlar

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği, üniversitede eğitim vermek ve Hatay mutfak kültürünü tanıtmayı hedefliyor… 

Aşçılar ve Pastacılar Derneği Hatay Şube Başkanı Özgür Dede üyeleri ile birlikte yeni bir dernek olarak 29 Nisanda kurulduklarını basınla tanışmak, kendilerini tanıtmak amacıyla İskenderun Down Cafe’de kahvaltılı basın toplantısı düzenlediler.
İskenderun Down Cafe’de düzenlenen toplantıya Aşçılar ve Pastacılar Derneği Hatay Şube Başkanı Özgür Dede ve üyelerinin yanı sıra, Osmaniye Aşçılar Pastacılar Dernek Başkanı Şükrü Kuşkan, Adana Aşçılar Pastacılar Dernek Başkanı Münir Tanak, Mersin Aşçılar Pastacılar Dernek Başkanı Musa Güvençli, İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun ve gazeteciler katıldı.

“Gastronomi ve mutfak kültür değerlerimizi gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz”
Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneğinin çok yeni kurulmuş bir dernek olduğunu ifade eden Aşçılar ve Pastacılar Derneği Hatay Şube Başkanı Özgür Dede; “29 Nisan’da kurulan bir derneğiz. Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Türkiye’de Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı bir dernektir. Federasyonumuz bünyesinde 8 il mevcuttur. Adana, Mersin, Antalya, Osmaniye, Maraş bölgelerinde şubeleri bulunmaktadır. Federasyonumuz üst kurulda Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON)’a bağlıdır. TAŞPAKON Türkiye genelinde yaklaşık 56 örgütlü üst kurul federasyonudur. Federasyonumuzun ve konfederasyonumuzun ülkemize çok ciddi katkıları bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz Kilis Çadır Kentte 20 bin kişilik yemek üreten Kilis Çadır Mutfağımızdır. Biz sadece mesleki yapılan örgütü değiliz. Aynı zamanda Türkiye’nin çok ciddi bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu tip projelerin altında imzası olan ciddi örgüt ve yapılanmalardan bir tanesiyiz. İnşallah ilimiz ve İskenderun’da da bu tür çalışmaları yürütmek adına kurduk bu derneği. İlk hedefimiz lisede ve üniversitede bu meslek için eğitim gören arkadaşlarımıza eğitim vermek ve onların çalışmalarına katkıda bulunmak. İkinci hedefimiz Hatay’ımızın gün yüzüne çıkmamış gastronomi ve mutfak kültür değerlerini gün yüzüne çıkarmak. Amacımız bu ve çalışmalarımızı bu yönde devam ettireceğiz.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.