Başkan Savaş, Payas OSB Yönetimi İle Buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Payas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)Başkanı Yunus Kendir, yönetim kurulu ve çok sayıda sanayici iş adamları ile bir araya geldi.

 

Payas Organize Sanayi Bölge Başkanlığı (OSB) tarafından düzenlenen ve sanayicilerin sorunlarının ele alındığı toplantıda, ülke ekonomisi başta olmak üzere alt yapı sorunları ve içme suyu konusunda değerlendirmeler yapılarak fikir alışverişlerinde bulunuldu.

 

HATAY’IN REFAHI ADINA HİZMET ÜRETİYORUZ

 

İlçenin içme suyu ve kanalizasyon yenilemeleri ile ilgili bilgi vererek yeni yapılan yayla yolları hakkında konuşan başkan Savaş, ulaşım ve alt yapı konusunda tüm eksikliklerin en kısa sürede giderilerek halkın rahat bir yaşam sürdürmesinin sağlanacağını vurguladı.

 

Başkan Savaş konuşmasının devamında; “Siyasi kaygımız yok, millete hizmet ediyoruz. 2 yıl boyunca Hatay’ın eksikleri üzerine çalıştık. 2 yıl sonunda çalışmalara başladık ve arıtma tesisleri, asfalt yollar, içme suları, kanalizasyon, alt yapı, üst yapı gibi tüm ihtiyaçların karşılanması adına kolları sıvadık.  15 ilçenin rahat ulaşım ve yaşam sürdürmesi adına çalışmalarımızı geçekleştirerek, Hatay’ın refahı ve hak ettiği hizmeti halkımıza sunma gayretindeyiz” ifadelerinde bulundu.

 

BAŞKAN SAVAŞ, “ORTADOĞU SORUNU İHRACATIMIZI BÜYÜK YÖNDE ETKİLEDİ”

 

Konuşmasında ihraçla ilgili sıkıntıları dile getiren Başkan Savaş, komşu ülkelerdeki sıkıntılardan etkilenerek, ekonomik anlamda Hatay’ın gerilediğini vurguladı.

 

Başkan Savaş; “Güncel dolar konusu ve buradaki demir çelik sektörünün içinde bulunduğu durumu günümüz ekonomik sürecinde nasıl bir tablo izleneceğini kendi aramızda konuştuk. Temennimiz hem Hatay’ımızda hem ülkemizde huzurla birlikte ekonomik şartların iyiye gitmesidir. Dolar pozisyonunun Türk lirası üzerindeki baskısının azalması ve iş dünyasının önünün açılmasını temenni ediyoruz. Beş buçuk yıldır Hatay iş dünyası, esnafı, tüccarı gittikçe sığlaşan bir ekonomiyle karşı karşıya. İlimiz iki tane sınır komşu aracılığıyla 13-14 ülkeye ticaret etme gücüne sahipti. Suriye ve Ortadoğu’daki hadiselerden olumsuz yönde etkilenerek, ihraç ettiği teknolojik ürünleri, demir çelik sektörü, çimentoyu, filtreyi gönderememekte, aynı zamanda yaş sebze ve meyve konusunda da ihracatımız durma noktasına gelmiştir. Lojistik sektörümüz ise çok hasar alarak bitme noktasına geldi. Tam bu anda bizimde devletimizden Hatay adına beklentilerimiz var. Yardıma en çok ihtiyaç duyduğumuz dönem bu dönemdir. Müesseselerimiz ve iş dünyamız ayakta kalıp yatırım yapabilecek pozisyonda olursa Suriye ve Ortadoğu meselesi hallolduktan sonra Türkiye için en kazançlı bölge Hatay bölgesi olacaktır. Bu zor şartlarda beş buçuk yıldır ayakta kalmak ve geleceğe umutla bakmak konusunda gerçekten iyimserler, bu iyimserliklerini devletimizin desteklemesini bekliyoruz” dedi.

 

HASSA’DAKİ SANAYİ SİTESİ İLİN ÖNEMLİ BİR PAY ALACAKTIR

 

Payas OSB ile ilgili yer değişikliğine gidilecek mi sorusuna yanıt veren Başkan Savaş,  bölgenin yükünün Hassa’ya yapılan Sanayi Sitesi ile azalacağını belirterek; “Yer konusunda 1/5.000’e yakın çalışmalar yapıyoruz. İş dünyasından, OSB’lerden ve resmi kurumlarımızdan kendileriyle ilgili beklentilerini ve alternatif fikirlerini alıyoruz. Planladığımız 5 binlik ve 100 binliğe kadar olan haritalarla beklentileri karşılamak adına çalışmalar sürdürüyoruz. Organize sanayi adına şu     anda görünen en büyük beklenti, Hassa tarafından yaptığımız Sanayi Sitesi’dir. Yatırımları orada toplayıp, hükümetimizin de açıklamış olduğu bu Hassa-Payas tünelinin yapımıyla deniz ve limanlarımızı kısaltarak buluşturacağız. Bu buluşmadan Hassa’daki Sanayi Sitesi de önemli bir pay alacaktır. Yatırımcıların deniz kenarından Hassa tarafına yönelmesiyle 50-60 bin kapasiteli istihdamın sağlanacağını düşünüyorum. Valilik ve iş dünyasıyla ortaklaşa yapacağımız Hassa’daki önemli yatırım merkezi, buradaki iş dünyamıza büyük katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

Başkan Savaş, spor adına da önemli yatırımalar yaptıklarını ve bu yatırımlar ile Hatay’ın önemli kazanımlar sağlayacağını vurguladı. Antakya’daki Spor Kompleksinin 22 branşta faaliyet gösterdiğini belirten HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, toplantıda İskenderun’a da yapılacak olan Spor Kompleksinden bahsetti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.