HBB’den Tarımsal Sulama Atılımı  

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, tarımın gelişmesi için altyapıyı sürekli yenileyerek üretici mağduriyetini önleme ve ekonomik değeri yüksek kaliteli ürün elde etme hedefiyle Hatay’ın dört bir yanında ihtiyaca dönük projeleri hayata geçiriyor.

 

HBB, tarımın en önemli adımı sulama faaliyetleri için yeni tesis yapımlarını sürdürürken; uzun yıllar önce yapılmış olan ve süreç içerisinde çeşitli etkenlere bağlı olarak yıpranan ,arızalanan ve ihtiyaca yeterince cevap veremeyen mevcut şebekelerde de ıslah ve ikmal çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

Sulama Şebekelerinde Yenileme Çalışması Başlatıldı

 

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Tarımsal Şube Müdürlüğü, Belen ilçesi Müftüler Mahallesi ile Arsuz ilçesi Beyköy, Nergizlik, Tatarlı mahallelerinin mevcut sulama şebekelerinde 22 bin 892 metre uzunluğunda ve  farklı çaplarda boru kullanılarak gerçekleştirilecek 6 bent ve 232 adet rögar yenileme çalışmasına başladı.

 

HBB ekiplerinin, Yayladağı ilçesine bağlı  Arslanyazı Mahallesi’nde sulama  şebekesinde başlattığı,1080 metre dik kanal yapımı, 864 metre boru döşeme, 1 adet su alım rögarı, 5 adet su alım vanası rögarı, 2 adet hat kesme vanası rögarı, 1036 metre dik kanal onarımı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.