Vali Ata: “Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada en büyük destek öğretmenlerimizindir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi  Erdal Ata, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

 

”Eğitim, temeli ailede atılan, insanın doğumundan ölümüne kadar hayatı boyunca öğrendiklerini kapsayan, bireyleri öngörülen hedefe yönelten, onlara bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran uzun bir süreçtir.

 

Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Kalkınmanın temel şartı kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Bu nedenle eğitim, tüm ülkelerin daima özel ilgi ve duyarlılık gösterdiği bir konu olmuştur.

 

Eğitimin fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce eğitimin anahtarı konumundaki öğretmenlerin gayretlerine bağlıdır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı meslekler arasında yer alır.

 

Öğretmenlik, bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektedir. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsalidirler. Yeni nesilleri, bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordumuzun varlığı, milletimize daima güven vermektedir.

 

Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği 24 Kasım gününde, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada en büyük desteği veren değerli öğretmenlerimizin fedakârlıklarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtmek isterim.

 

Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde, bu kutlu mesleği ilimiz genelinde icra etme gayreti içinde olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, görevi başındaki tüm öğretmenlerimize sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.”

 

Arsuz Belediye Başkanı Elk. Müh. Nazım Culha, “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; özveri, sabır, hoşgörü sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu kutsal bir meslektir. Başöğretmenimiz Atatürk’ün, ‘Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır’ sözleri öğretmenlik mesleğinin önemini gözler önüne sermiştir. Öğretmenler, aynı zamanda insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Ülkemizin kalkınması, çağdaş ülkeler seviyesine ulaşması ancak ülkenin eğitim ve öğretim seviyesinin artması ile mümkündür. Bu vesile ile ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine yükseltme gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de saygıyla anıyorum”  dedi.

 

“Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesiiçin öğretmenlere ihtiyaç var”

İskenderun Kuyumcular Adası Başkanı Uğur Fırat da 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Fırat mesajında şu ifadelere yer verdi. “ Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesi; Eğitim Ve Öğretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yöntemlerle Yürütülmesi ile Ancak Mümkün Olabilir.  Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun Saygı değer öğretmenlerim.”

 

Eğitime, öğretmeye ve eğitime önem vermeliyiz”

Belediye Başkanı Adnan Vurucu 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.
Başkan Vurucu mesajında öğretmenlerin geleceği şekillendirmesinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin günlerini kutladı. Vurucu mesajında şunları söyledi.
“Kuran-ı Kerim’de de yer aldığı gibi İlk emri “Oku” olan bir inancın sahipleri olarak bizler, öğretmenimize, öğrenmeye ve eğitime verdiğimiz önemi daha da arttırmalıyız. Eli öpülesi öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” derken, öğretmenlerimize güvenmiş ve inanmıştır. İlk öğretmen Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allahtan rahmet, görevi başında mesleğini icra eden ve emekli olan tüm öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.