Obezite Cerrahisiyle Yeniden Nefes Aldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çocukluğundan bu yana kilo problemi yaşayan ve bu nedenle sosyal yaşantısının sonra erdiğini ifade eden Muhammed Cuma, obezite ameliyatı olmaya karar verdi ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Obezite ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.

168 kilo ağırlığında ameliyat olan ve ameliyat sonrası kilo vermeye başladıktan sonra artık rahat nefes aldığını ifade eden Muhammed Cuma Güldiker, “Daha önce birçok kez kilo vermeyi denedim. Diyet olsun, spor olsun birçok yöntem denedim, fakat hiçbir olumlu sonuç alamadım. Sonuç alamayınca da diyeti bıraktım ve daha fazla kilo aldım.  Önceleri rahatsızlık vermeyen kilom, 30’umdan sonra yaşam kalitemi bozulmaya başladı. Bu nedenle ameliyat olmaya karar verdim. Doktorum Cavit Göktaş, başarılı bir ameliyat uyguladı. Ameliyatın üzerinden bir buçuk ay geçti ve 28 kilo verdim. Bu süreçte yürüyüşüm bile değişti. Hareketlerim daha rahat olmaya başladı. Bana bu mutluluğu yaşatan doktorum Cavit Göktaş ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“Obezite cerrahisiyle diyabetin önüne geçtik”

Muhammed Cuma Güldiker’in süper obezite sınıfına girdiğini belirten Op. Dr. Cavit Göktaş, “Hastamıza başarılı bir şekilde kapalı yöntemle tüp mide ameliyatını uyguladık. Muhammed beyi üç gün hastanemizde bakıma aldıktan sonra, taburcu ettik. Hastamız, kilo vermeye başladıktan sonra, sağlık sorunları da sona erdi” açıklamasında bulundu.

 

“Birçok sağlık sorununun kaynağı obezite”

Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, “Ülkemizde obezite oranı; erkeklerde yüzde 20, kadınlarda yüzde 40 ve ortalama yüzde 30 oranındadır. Amerika’da bu oran yüzde 50-60 civarındadır. Bunun en önemli sebebi hazır gıdaların aşırı tüketilmesidir. Tip 2 diyabette;  yüzde 90 oranında obezite mevcuttur. Vücut kitle indeksi 30 ve üstü ise, Tip 2 diyabet olma riski 15- 20 kat artmaktadır. Diyabet ve obezite iç içe olmasından dolayı, ‘Diyabezity’ terimi kullanılır hale gelmiştir. Tip 2 diyabet sonrası; görme kaybı, böbrek yetmezliği, koroner arter hastalığı, damar tıkanıklığına bağlı olarak ayak ampütasyonlarına sıkça rastlanmaktadır. Morbid obezite ile mücadelede, obezite cerrahisi gündeme gelmiş olup; bu cerrahi uygulamalar sonrasında Tip 2 diyabetten, hipertansiyondan, solunum sıkıntılarından, reflüden, hastalar yüzde 90 seviyelerinde kurtulabilmektedirler” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.