Nizip zeytin ve zeytinyağı dünya markası olma yolunda

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin önemli zeytin merkezlerinden Nizip, zeytin ve zeytinyağı ihracatında söz sahibi olmak için kolları sıvadı.

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, yaptığı açıklamada, ilçenin zeytin ve zeytinyağı merkezi olduğunu söyledi.

Daha önce Nizip zeytinyağının coğrafi işaretini alarak ürünü tescillediklerini ifade eden Özyurt, zeytinin ve zeytinyağının merkezi olan ilçenin ihracatta da isim yapmak istediğini belirtti. Nizip’in zeytin ve zeytinyağı üretiminde Türkiye’nin önemli noktalarından biri olduğuna dikkati çeken Özyurt, şöyle devam etti:

“Sağlığın ve lezzetin sembolü zeytinyağı sektörümüzün kalkınması için geçmişten bugüne önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar meyvesini vermeye başladı. İlçemizin önemli markalarının ihracatıyla dünyaya Nizip zeytini ve zeytinyağını yedirmek için kolları sıvadık. İlçede 200 bin dekar alanda 5 milyon ağacın üzerinde zeytin yetiştirilmektedir. Hem sofraları süsleyen hem yağıyla yemeklere lezzet katan zeytin artık sadece gıda sektöründe kullanılmıyor. Parfüm ve kolonya sektörlerine de giren zeytinin gelecek yıllarda farklı sektörlerin ana maddesi olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda ürünün tanıtımı adına da önemli çalışmalar yapıyoruz.”

Gaziantep’in 9 aylık ihracatında 14 milyon 809 bin dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapıldığını hatırlatan Özyurt, yılsonunda bu rakamın 16 milyon doları aşmasını beklediklerini kaydetti. Yurtdışı gezi ve fuarlarında Nizip zeytin ve zeytinyağını anlatarak farkındalık oluşturduklarını vurgulayan Özyurt, gelecek yıllarda hem yurtiçi tüketim hem de ihracatta zeytin ve zeytinyağının önemli yer tutacağını sözlerine ekledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.