HBB İtfaiye Teşkilatına  Eğitim Semineri 

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, itfaiye erlerine yönelik eğitim semineri düzenleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü ile ortak çalışma olan seminer, 21-25 Kasım tarihleri arasında toplamda 40 saatlik Temel İtfaiye Er Eğitimi olarak uygulanacak. Beş gün sürecek olan eğitim semineri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşecek.

HBB İtfaiye Daire Başkanı Fevzi Kilisli önderliğinde gerçekleşen seminere Konya İtfaiyesi Eğitim Merkez (KİTEM) Sorumlusu Yılmaz Nikbay, Konya İtfaiyesi Arama Kurtarma Eğitmeni İbrahim Navruz, Konya İtfaiyesi İlk Yardım Eğitmeni Celalettin Sızır, Konya Garajlar Amiri ve Araç Eğitmeni Mustafa Eken, Konya Ruhsat Öncesi Kontrol Birim Sorumlusu Mustafa Söyler, Konya Sanat Yönetmeni, Basın Yayın Müdürü Ramazan Danış, Hatay İtfaiye Teşkilatı olarak  il ve ilçe yöneticileri, itfaiye çavuş ve erleri katılım gösterdi.

İtfaiye Erlerine 40 Saatlik Hizmet Eğitimi

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlıkları tarafından düzenlenen itfaiye erlerine yönelik uygulanacak olan 40 saatlik eğitimde, yanma ve yanma bilgisi, söndürme ekipmanları ve kullanım teknikleri, kurtarma ekipmanları ve kullanım teknikleri, trafik kazalarına müdahale, temel ilk yardım eğitimi, araç ve pompa eğitimi, öfke kontrolü ve stres kontrol eğitimi, protokol kuralları eğitimi gibi bilgilere hakim olacakları hedefleniyor. Eğitimin sonunda itfaiye erlerine sertifikaları teslim edilecek.

İtfaiyecileri Eğitmekten Öte Kişisel Gelişime Katkı Sağlayacağız

Konya İtfaiye Teşkilatı tarafından verilecek eğitimlerdeki amacın kurumlar arası bilgi alışverişinin aktarılmasının yanı sıra T.S.E. sertifikasyonuna sahip Konya İtfaiyesi Eğitim Merkezi (KİTEM) bilgilerinin HBB İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki itfaiye erleriyle paylaşılacağını bildiren Basın Yayın Müdürü Ramazan Danış, Konya İtfaiye teşkilatının uluslar arası eğitimlerden geçerek yeni ekipmanların ilk kullanıcıları olduğunu bildirdi. Hatay’da gerçekleştirilecek eğitimler kapsamında itfaiyecileri eğitmekten öte kişisel gelişime katkı sağlamak ve ülke genelindeki bölgelerin oluşturduğu farklılıkları karşılaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Eğitim seminerinin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na geçilerek itfaiye erlerine başta nefes egzersizleri ve yangın müdahaleleri olmak üzere olay anında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.