Bahçeşehir Okulları İskenderun Kampüsünden İzmir Uzay Kampı ziyareti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bahçeşehir Okulları İskenderun Kampüsü öğrencilerinden bir grup, tüm Bahçeşehir öğrencileriyle birlikte, İzmir Uzay Kampı’nda unutulmaz bir hafta sonu geçirdi.

Bahçeşehir Okulları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan İnternational Office’in düzenlediği geziyle bu kez öğrenciler İzmir Uzay Kampı’na gitti. İskenderun Kampüsünden 15 öğrenci ve 2 öğretmenin katıldığı gezi sonunda öğrenciler hem çok eğlenceli bir hafta sonu geçirdiler hem de uzayla ilgili merak ettikleri pek çok soruya cevap bulmuş oldular.

İzmir Uzay Kampı’nda çocuklar iki gün boyunca interaktif simülatörler kullanarak, dinamik bir ortamda, iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında eğitim alıyorlar. Kamp süresince, uzaya gitmek için gereken ve yıllar süren eğitim dönemini 2 güne sığdırırken, uzayda yaşamayı, çalışmayı deneyimliyorlar. Kampın sonunda sertifika alan öğrenciler, evlerine, uzaya gidip gelmiş birer astronot olarak dönüyorlar. Gezi hakkında bilgi aldığımız Fen Bilgisi öğretmenleri Aysun Taşkapan ve Mahmut Reyhani, İzmir Uzay Kampı’nda geçirdikleri bu hafta sonunun, öğrenciler için saatlerce ders dinlemekten daha kalıcı olduğunu, ayrıca anıları arasında silinmez güzellikte bir iz bıraktığını belirttiler

Bahçeşehir Okulları İnternational Office, yıl boyunca gerek yurt içi gerekse yurt dışı geziler düzenlemektedir. Bahçeşehir öğrencilerinin dört gözle beklediği gezilerden biri olan Yurtiçi Kayak Kampı bu yıl Bolu Kartalkaya’da düzenlenecek. Bir diğer gezi ise Amerika Silikon Vadisi’ne yapılacak olan 10 günlük gezi. Bu gezilerde Bahçeşehir öğrencileri hem yeni yerler görüp yeni şeyler öğreniyor hem de yaşıtları olan Bahçeşehir öğrencileriyle tanışıp kaynaşma imkanı buluyorlar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.