HASİAD Lübnan İş Gezisi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD), 11-13 Kasım 2016 tarihleri arasında, 23 kişilik heyetle Lübnan İş Gezisi düzenlemiştir.

HASİAD Heyeti ilk olarak Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes’i makamında ziyaret ederek, Hataylı iş insanları olarak Lübnan’da neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Heyet daha sonra Beyrut Ticaret Ataşesi Emine Lekesiz’i makamında ziyaret etmiştir. Bu ziyarette; Hatay’ın ihracatında 6. sırada bulunan Lübnan’a, bu ihracatın nasıl arttırılabileceği ve pazarda oluşan yeni fırsatları konuşulmuştur. Lübnan ile Türkiye arasında imzalanan henüz Lübnan Meclisi tarafından onaylanmamış Serbest Ticaret Anlaşması onaylanıp yürürlüğe girdiğinde, başta mobilya olmak üzere birçok üründe gümrük vergisi sıfırlanacağından dolayı Hatay ilinin avantajlı olduğu bu ürünlerde Lübnan’a ihracat şansının artacağını, Adana-Beyrut arası direk uçuşların başlamasıyla Lübnanlı turistleri Hatay’a yeniden çekilebileceğini ve 17-19 Kasım 2016 tarihlerinde Adana’ya gelecek Lübnan Turizm heyetinin Hatay’a da davet edilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.