Uyan: Emekliler kaderiyle baş başa bırakılıyor…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, emekli maaşlarına kayda değer şekilde zam gelmesi gerektiğine işaret etti. TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan konuyla ilgili olarak “Türkiye genelindeki yaklaşık 11 milyon emekli her yıl Ocak ve Temmuz aylarında verilen yaklaşık % 3’lük toplamda % 6’yi geçmeyen zamlarla oyalanmakta ve adeta emekliler kaderiyle baş başa bırakılmaktadırlar. Emekliler için kötünün iyisi Ocak ayında % 15, Temmuz ayında % 15 olmak üzere toplamda bir yılda % 30 zamdır. Elbette bu % 30’luk artışta emekliye yeten bir zam oranı değildir. Ancak ülke şartlarını, ülkenin ekonomisini de göz önünde bulundurmak gerekir. Her yıl biraz daha artan oranda aşamalı olarak emeklilerin maaşına yapılacak zamlarla, emeklinin yüzü kısmen gülebilir. Hükümet ve devlet yetkilerinden ricamız, emeklinin sesine kulak verilmesidir.

Türkiye emeklisi her alanda dardadır, zordadır. Gerek sağlık alanında, gerekse de geçim anlamında emeklinin aldığı maaş devede kulaktır. Bir gün herkes emekli olacaktır. Bu gerçek unutulmadan emekliye üvey evlat muamelesi yapılması doğru bir politika değildir. 11 milyon emeklinin yaşam şartlarının iyileştirilmesinin birinci yolu, emekli maaşlarının kayda değer şekilde arttırılmasından geçer. Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şubesi olarak, diğer illerdeki şubelerimizle birlikte her daim emeklinin sesi ve nefesi olmaya devam edeceğiz. Emeklilerimizin hak ve hukukunu her alanda koruma ve kollama gayretimiz eskinden olduğu gibi bugün de, yarın da sürecektir” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.