GKV’de Adım Adım Türkiye sergisi ilgi görüyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri tarafından açılan Adım Adım Türkiye sergisi ilgi görüyor. Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini öğrencilere tanıtmayı amaçlayan sergide Anadolu’nun çeşitli kültür öğelerine ait görseller ve maketler sergileniyor. Etnografik öğelerin de yer aldığı serginin hafta boyunca açık kalacağı ifade edildi.

 

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerinin sosyal bilgiler dersi ünitesinde yer alan “Adım Adım Türkiye” sergisi büyük ilgi gördü. Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, Okul Müdürü Nadir Gürsel ve idarecilerin yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin katıldığı sergi açılışından sonra sergilenen çalışmalar büyük ilgi gördü.  İç Anadolu’dan Karadeniz’e, Güneydoğu’dan Ege’ye kadar kültürümüzün çeşitli özellikleri yansıtılan bu sergide öğrenciler de yöresel kıyafetleriyle dikkat çekti. GKV’li öğrencilere Anadolu kültürünün çeşitliliği ve zenginliğini, özellikleriyle aşılamayı hedefleyen sergi çeşitli görseller ve somut materyallerle zenginleştirildi.

Türkiye’nin değerlerini tanımak ve tanıtmak zorundayız

 

Türkiye’nin zengin kültürünü ve tarihi yapıtlarını öğrencilerle birlikte velilere ve konuya duyarlı çevrelere tanıtmayı hedeflediklerini ve bunun için çeşitli projeler hazırladıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş “Türkiye’nin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak, tanımak ve tanıtmak hepimizin ortak görevidir. Öğrencilerimizle birlikte düzenlediğimiz çevre gezilerinin yanı sıra profesyoneller tarafından hazırlanan çeşitli belgesellerin izletilmesi de elbette ülkemizi tanımamız ve tanıtmamız için önemli çalışmalar. GKV Özel Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümre öğretmenleri ve öğrencilerle birlikte hazırlanan Adım Adım Türkiye Sergisi bu anlamda gerçekleştireceğimiz projelerden birisidir. Ülkemiz dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olduğu için çok çeşitli ve zengin bir kültüre sahiptir.  Adım Adım Türkiye ünitesinin “ Zengin Kültürümüz” konusuyla bağlantılı olarak öğrencilerimize kültürel değerler bilincini vermek amacıyla 5.sınıf öğrencileri bir sergi düzenledi. Bu sergide ülkemizin çeşitli bölgelerinde bulunan tarihi ve doğal güzelliklerin yanında el sanatlarına ait parçalar ile yöresel yemeklerin fotoğrafları sergilendi. Serginin açılmasında emekleri geçen Sosyal Bilgiler Zümresine ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin çeşitli mecralarda tanıtımı için hazırlanan projelerimizi uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.