‘Ağustos Böceği ile Karınca’

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Minikler Şehir Tiyatrosuyla Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın düşlerini güzelleştirmek, hayal dünyalarını geliştirmek amacıyla mutfağında bin bir emekle hazırladığı okul öncesi yeni sezon etkinlikleri çerçevesinde ‘Ağustos Böceği ile Karınca’ adlı çocuk oyununu miniklerle buluşturmaya devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde kurulan ve  kurulduğundan günden bu yana sahneye koyduğu üstün performansla 7’den 70’e herkesin gönlüne taht kuran HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları tarafından hazırlanan ‘Ağustos Böceği ile Karınca’ adlı okul öncesi tiyatro oyunu 3 Kasım Perşembe günü 125. Yıl Anaokulu ve Latife Hanım Anaokulu’nun Anasınıfı’nın minik tiyatro severleriyle buluştu.

Karıncanın Ağustos Böceğine Verdiği Ders Sahneye Yansıtıldı

Ünlü Fransız yazar La Fontaine’in ‘Ağustos Böceği ile Karınca’ fablından yola çıkılarak kaleme alınan oyunda; çalışmadan, öğrenmeden yaşamanın yollarını arayan ağustos böceğine, yaz boyunca durmadan çalışan karıncanın verdiği ders Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları tarafından sahneye yansıtıldı.

Okul Öncesi Oyun Her Perşembe Çekmece Oyun Salonu’nda

Ağaç Yaş İken Eğilir’ atasözünden yola çıkan HBB Şehir Tiyatrosu, Selim Kalıç’ın yazdığı yönetmenliğini HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarından Süheyla Koçak’ın üstlendiği okul öncesi oyunda çocuklara, hayatın sadece gezip, tozmak ve eğlenceden ibaret olmadığı, geleceğimizi düşünmek ve birikim yapmamız gerektiği aşılandı.

‘Ağustos Böceği ve Karınca’ adlı okul öncesi oyun her Perşembe HBB Şehir Tiyatrosu Çekmece Sahnesi Oyun Salonu’nda saat 10.00 ve 14.00’te miniklerle ücretsiz olarak buluşacak.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.