Belen, lezzet ve değerleriyle Türkiye’nin kalbinde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bu yıl beşincisi düzenlenen Hatay Günleri, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde icra ediliyor.
Medeniyetlerin, dillerin ve dinlerin buluştuğu Hatay tüm ilçeleriyle yöresel yiyecekleri, kültürel zenginliği ve farklılığı ile Türkiye’nin başkenti Ankara’da gündem oluşturuyor.

 

Bu gün Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen açılışta; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ankara Valisi Ercan Topaca, Sanayi ve Ticaret eski Bakanları Ali Coşkun ve Mehmet Dönen, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve halkın katılımıyla gerçekleşti. Hatay Günlerinin ilk gününde açılışın yapılmasının ardından protokol ve davetlilerimiz ile birlikte stantları gezdik. Fuar 6 Kasım Pazar günü sona erecek.


Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Hatay’ı Belen’i tanıtmak için biz Belen standındayız. Belen pekmezi, nar ekşisi, cevizli sucuk, belben, pestil, bölgemizde yetişen nar, hurma ve daha sayamadığımız birçok lezzet ve değerlerimizle Türkiye’nin kalbindeyiz.” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.