Hatay sahil ve denizden 580 Ton Atık Toplandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 1 Nisan’da başlatılan 2016 yılı yaz sezonu deniz ve sahil temizlik çalışmaları, 31 Ekim itibari ile sona erdi. HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 7 ay süren temizlik çalışmaları kapsamında 580 ton atık toplayarak çevre kirliliğine dur dedi.

 

Hatay’ın sahip olduğu tarihi birikim ve doğal değerleri turizme kazandırmak amacıyla önemli yatırımları hayata geçiren HBB Başkanı Doç.Dr Lütfü Savaş’ın, kentin deniz turizmi olanaklarını ön plana çıkarma hedefi doğrultusunda hareket eden HBB ekipleri, iki deniz yüzeyi temizleme teknesi, iki kum eleme makinesi ile yürüttüğü çalışmalarla Hatay halkının takdirini topladı.

 

Denizlere ve sahillere  bilinçsizce dökülen ve büyük çoğunluğunu pet şişe, ambalaj atığı ve poşetin oluşturduğu tüm katı atıklar mavi sulardan ve kumsallardan uzaklaştırıldı.

 

DOLĞUN: “HEDEFİMİZ HATAY’IN DENİZ VE SAHİLLERİNİ TURİZME KAZANDIRMAK”

 

Yapılan temizlik çalışmaları ile Hatay kıyılarının sahip olduğu turizm potansiyelinin ortaya çıkarılacağını belirten  HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun açıklamasında “ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak deniz ve sahillerde iki yıldır sürdürdüğümüz temizlik hamlesi ile son yıllarda sınırımızda yaşanan savaş nedeniyle ekonomisi büyük yara alan ilimizin ekonomisine, bir nebze olsun nefes aldırmak gibi bir hedefimiz var.  2014 yılında Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın söz verdiği projeler arasında bulunan deniz ve sahil temizliği projesini hayata geçirebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Büyük bir emek ve özveriyle sürdürdüğümüz çalışmalarımızın olumlu sonuç vermesi ve binlerce vatandaşımızdan bize ulaşan tebrik ve takdir mesajları moral ve motivasyon kaynağımız oldu” ifadelerine yer verdi.

 

HALKIN DA DESTEĞİYLE KİRLİLİKLE MÜCADELE SÜRECEK

 

Gelecek yıllarda da temizlik çalışmalarının titizlikle yürütüleceğini müjdeleyen Dolğun, temizlemek kadar kirletmemenin de önemli olduğunun altını çizdi.

 

Dolğun açıklamasında, “Balıkçılık faaliyetleri yürüten esnafımızın trollere takılan çöp ve atıkları tekrar denize bırakmaları ciddi boyutlarda kirlilik meydana getiriyor. Bu durum da çalışmalarımızı aksatıyor. Hem ekmeğini denizden kazanan esnafımızı hem de deniz ve kumsallarımızı ziyaret eden vatandaşlarımızı, Hatay’a yakışan temiz ve sağlıklı çevre ve mavi denizler için duyarlı olmaya davet ediyorum” diyerek vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.