Hatay Günleri Başkent’e hazırlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan ‘’Başkent’te Hatay Günleri’’ 2- 6 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Hatay Valiliği’nin başkanlığında Hatay Birlik Vakfı’nın önderliğinde apılacak.

Konu ile ilgili petek kafede düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatay Birlik Vakfı İskenderun şube Başkanı Erdem Ünlüçetinkaya amaçlarının Hatay’ı her yönü ile Türkiye’ye tanıtmak olduğunu belirterek şöyle konuştu”. Hatay’ımızı her yönüyle Türkiye’ye tanıtmak, bunun yanı sıra Hatay’ın ve Hataylıların kalkınmasına ve kaynaşmasına katkı da bulunmaktır. İleri de bu etkinliğimizi uluslararası alana taşıyıp Hatay’ın uluslararası tanıtımını sağlamak temel hedefimizdir. Şehir fuarları arasında ayrı bir önemi olan Başkentte Hatay Günleri fuarında temel hedefimiz; Hatay’ımızı, kültürümüzü, kardeşlik ve hoşgörü ortamımızı, tarihimizi, medeniyetimizi, yerel yönetimlerimizi, üniversitelerimizi, sivil toplum örgütlerimizi, yöresel ürünlerimizi, binlerce yılın imbiğinden geçmiş mutfağımızı kısacası sahip olduğumuz tüm değerlerimizi Türkiye’ye tanıtmak ve ulusal arenaya taşımak. Ayrıca bu yıl 1 Kasım 2016 Salı günü verilecek olan Hatay Medeniyetler Korosu konseri 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize ithaf olunacaktır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimize hediye ettiği başkentimiz kuşkusuz ki siyasetin, ticaretin, bürokrasinin ve uluslararası misyonların yoğun olarak bulunduğu illerimizin başında gelir. Bu yönleriyle baktığımızda geçmişte dört defa yaptığımız Başkent’te Hatay Günleri’nden elde ettiğimiz başarı ve olumlu sonuçlar neden Başkent’te Hatay Günleri sorusunun cevabıdır.
Hatayımızın birlik ve beraberliğine ve kalkınmasına katkı sunmayı amaçlayan vakfımız bu organizasyondan elde ettiği gelir ile zeki ama ekonomik sıkıntı yaşayan öğrencilerimize burs vermektedir. Bugüne kadar 40 öğrencimiz mezun oldu, halen 100 öğrenciye burs vermeye devam etmekteyiz. Vakfın geliri arttıkça öğrenci sayısını da arttırmayı hedefliyoruz.
Başkent’te Hatay günleri ile ilgili stant satışları başlamış olup değerli hemşerilerimizin bu organizasyona katkılarını bekliyor selam ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.