Basın camiası yasta Duayen Gazeteci Nail Güreli vefat etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ünlü gazeteci Nail Güreli 84 yaşında hayatını kaybetti.  TGC Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan başsağlığı mesajında,Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki Başkanlarından Basın Şeref Kartı sahibi, Nail Güreli’nin bugün vefat ettiği belirtildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu başsağlığı mesajında, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki Başkanlarından değerli büyüğümüz Nail Güreli’yi kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Nail Güreli’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

NAİL GÜRELİ KİMDİR?

1932 İstanbul doğumlu Nail Güreli, gazeteci ve yazardır. Gazeteciliğe, 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Sonrasında bir dönem Evrensel gazetesinde yazarlık yapmıştır. 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994’ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babasıdır. Basın Şeref Kartı sahibidir.

NAİL GÜRELİ KİTAPLARI

Dünden Bugüne Babıali, 1 Mayıs 1977, Bu Darbeler Kime, İşte Türkiye, Şu Bizim Medya.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.