Rıza Polat Akkoyunlu İskenderun ve Dörtyol’da Anıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı, Dörtyollu Şair Rıza Polat Akkoyunlu’yu anma etkinlikleri İskenderun ve Dörtyol ilçesinde yoğun katılımla düzenlendi.

Sanat’a ve sanatçıya verilen önem kapsamında birçok etkinliğe imza atan Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Türkiye genelinden katılan birçok şair ve beste yazarını Şair Rıza Polat Akkoyunlu’nun ölümünün 46’ncıs yılında düzenlenen etkinlikler kapsamında İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde ağırladı.

İlk olarak 22 Ekim cumartesi HBB-HATSU hizmet binasında Şair Rıza Polat Akkoyunlu şiirleri ve bestelerinin seslendirildiği programa, HBB 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İzmir’den bestekâr şair Engin Çır, Şair Cansın Erol, Ankara TSM Sanatçısı Tuncay Yalın, bestekar Bolat Ünsal, Yazar Şevki Dinçel’in yanı sıra Rıza Polat Akkoyunlu’nun oğulları Ünata ve Hürbilek Akkoyunlu ile sanatseverler katıldı.

Dörtyol Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun katılım sağlanan anma programına ise Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, HBB Başkan Danışmanı Durmuş Yıldırım, Türkiye genelinden katılan şair ve bestekârların yanı sıra HBB personelleri ile Dörtyol halkı katılım gösterdi.

Düzenlenen programlarda merhum şair Akkoyunlu’nun hayatından kesitler anlatılarak hatırlandı ve yazdığı şiir ile besteler seslendirilerek günümüzde yaşatılmış oldu. Şiirlerin yanı sıra İskenderun Çağdaş Musiki Derneği Topluluğu tarafından ise şarklar söylenerek program renkli bir hale getirildi.

Katılan konuklar tarafından yapılan konuşmalarda ise Şair Rıza Polat Akkoyunlu’nun ilimizde yaşatılması adına farklı projeler gerçekleştirileceği ve herhangi bir cadde, sokak ve bulvara isminin verileceği öğrenildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.