Başkan Nehir Sanayi Esnafıyla buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı M.Ali Kamacı, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, CHP Samandağ İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Nehir, Ecz.Timur Rencüzoğulları ve Üyeler Samandağ Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mahmut Hocaoğulları ve yönetim kurulunun düzenlemiş olduğu diyalog ve istişare toplantısına katıldı. Toplantıda İlk konuşmayı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mahmut Hocaoğulları yaptı. Hocaoğulları konuşmasında :”Sayın Belediye Başkanımız, Belediye Başkan Yardımcılarımız, üyelerimiz, Misafirlerimiz yönetim kurulum adına hepinize hoş geldiniz diyorum, saygılarımı sunuyorum. Tüm ustalarımızla aynı çatı altında toplanmış bulunmaktayız. Bizlere her türü desteği veren Belediye Başkanımız sn. Mithat Nehir’e teşekkür ediyorum. Öğle yemeğin etkinliğini kardeşlik ve istişare amaçlı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Selahattin Vahap, Tayfur Oğur, Mehmet Gezici, Sezer Ökten, Serkan Ototamir atölyesi Sitemize taşınma işlemlerini gerçekleştirmektedir. 56 dükkânımızda işler durumdadır. Ana cadde üzerinde iş yapan Sanayi esnafının taşınmasını sağlayarak trafiği rahatlatmayı hedefledik. Şehir merkezini rahatlatmak, sanayi esnafının da daha çalışmasını sağlamak amacıyla Belediye Başkanımız Sn. Mithat Nehir’in destekleriyle adımlar atmaya devam ediyoruz. “dedi.

Başkan Nehir: Sanayi Sitesi Siyasi Malzeme Yapılmaktan Öte Ciddi Bir İş

 

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında:”Değerli arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Bizleri buluşturan Sanayi sitesi yönetimi ve başkanına teşekkür ediyorum.”ifadelerinde bulunarak Yeni Sanayi sitesinin kuruluş sürecine ve ilçenin geneline hitap edebilecek sanayi sitesinin kurulması hususunda elbirliği, güç birliği içinde çalışmanın önemine değindi. Sanayi sitesi kurulmasının siyasi malzeme yapılmasından öte, ciddi bir iş olduğunu ifade etti.

 

Başkan Nehir: Kara Proganda Yapılıyor

Başkan Nehir konuşmasının devamında Belediyenin Parsel Satışlarının Kara propagandaya dönüştürüldüğünü, parsel satışlarının Meclis Kararıyla alındığını Ve bu satışlardan elde edilecek gelirin sadece meclis kararında belirtilen amaçlarla ilgili kullanılabileceğini ifade etti.

Bu konuda kara propaganda yapanların meclis kararlarını okumamış gibi davrandıklarını okumamışsa bilinçsizce konuşuyorlar, meclis kararlarını okumuşlarsa, bilerek, isteyerek konuşuyorlarsa yakışmıyor. Bu ilçeye hizmet üretebilmemizin koşullarını yaratmak boynumuzun borcudur. Paranız yoksa hizmet üretmezsiniz. Kaynak yarattığınız oranda vatandaşı memnun edersiniz.Vatandaşın taleplerine cevap verebilirsiniz.Verdiğimiz sözü tutabilirsiniz.

Samandağ Merkezi içerisinde vaktiyle imar alanları içerisine alınmış gibi görünen ama hiç imarın uğramadığı alanlarda kuru dere yataklarını dâhil ederek, belediye arazilerini dahil ederek, hazine arazilerini dahil ederek belediyeye yüzlerin üzerinde parsel ürettik. Hiç kimsenin umurunda olmayan bu alanla üretildikten sonra kıymete bindi. Memleketi satıyorlar kara propagandası yapılmaya başlandı. Haritaya bakarsanız bu parsellerin 2 katlı ev yapılabilecek, küçük parseller oldukları ve belediyemizin kamusal hizmetler üretme noktasında kullanışlı olmadıklarını görebilirsiniz.

Satılan parsellerin 300-500 metrekare arasında olduğunu belirtti. Toplu halde belediyenin herhangi bir toplu konut ve başka projeler için kullanabilecek uygun parseller olmadıklarını söyledi.

Münferit, konut yapmak dışında başka amaçla kullanılamayacak parsellerle ilgili satış kararının belediyenin borç yükünü hafifletecek bir çaba olduğu, hizmetlerin üretilmesinin önünü açacak bir karar olduğunu vurguladı. Meclis kararına göre parsel satışlarından elde edilen kaynağın, Greyder, silindir, 15 çöp aracı, 2 tane kepçe(Yükleyici kazıcı),Birkaç tane kamyon alımı dışında kullanılamayacağını belirtti. Elde edilen kaynak yukarıda bahsi edilen araçların alımından fazla olursa meclis kararında anıldığı üzere SGK borçları için kullanılacaktır.

 

Başkan Nehir: Hizmet Üretilemesinin Önünü Açıyoruz

Belediyenin Bütün gayrimenkulleri üzerinde hacizler vardı.Her bir parselimizin üzerinde 70-80 haciz vardı.Her parselin haczini tek tek ödeyerek çözüm üreterek o günden bugüne getirdik.Satışa çıkarılan gayrimenkullerin ezici çoğunluğu Belediyenin kamusal amaçlı kullanabileceği alanlar değildir.Geleceğimiz satılıyor dedikleri mesele budur.

Belediyenin başarısızlığını isteyen bir kesimin olduğunu, başarısızlık demek size hizmetin gelmemesi demektir. Hesabını veremeyeceğimiz hiç bir uygulama olmamıştır.Bu kara propagandalar samandağın hizmet almasını engelleyen siyasi ihtiraslara hizmet eder halkın yararına değildir.Toplumun ezici bir çoğunluğunun rızasıyla seçilmiş bir belediye Başkanı olarak,Her kesimle el ele,toplumsal barış,kardeşlik içinde çalışıyoruz.

Başkan Nehir: Şefaf Kucaklayıcı  Bir Yönetim Anlayışıyla Çalışıyoruz

Şaffaf, kucaklayıcı, hesap verebilen yönetim anlayışımızla çalışıyoruz. Sizlerin toplumun bütün kılcallarında olduğunu biliyorum.

Hizmetin aksatılmaması, eksiltilmemesi gerekiyor. Perde arkasında, arka kapılar ardında hiç bir karar almadık.Bu gün çözüm üreten bir irade varsa hepimizin omuz vermesi, sahip çıkması gerekmektedir. Kooperatif başkanı bu buluşmayı gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyorum.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.