“Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleyemezsiniz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması ile Çukurova bölgesinin katma değerinin artırılması amaçlanıyor.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası, 27-28 Ekim tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması ile Çukurova bölgesinin katma değerinin artırılması amaçlanıyor.

 

“Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleyemezsiniz”

Türkiye’nin ihracatta sıçrama yapamamasının inovasyon eksikliğinin de önemine dikkat çeken Türkiye İnovasyon Haftası Adana Komitesi Başkanı Bülent Aymen “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleyemeyiz. Tasarımdan üretime kadar her alanda inovasyon kültürünü yerleştirmemiz lazım” dedi. Hem gençlerin hem de sanayicilerin yenilikten korktuğunu belirten Aymen, “İnovasyon yaparsak başarıya ulaşma ihtimalimiz ne diye soruyorlar, şut çekmezseniz gol atamama şansınız %100’dür” diyerek “Denemeden başaramazsınız, geçtiğimiz yüzyılın en büyük bilim adamlarından Einstein, ilk bakışta absürt gelmeyen fikirlerde umut yoktur demiş. Farklılıktan, yenilikten korkmayın” dedi.

 

Birçok üniversite,  Ar-Ge merkezi ve teknoparkları aynı çatı altında bir araya getirecek olan Türkiye İnovasyon Haftası Adana Buluşması’nda, Nihat Özdemir, Demet Sabancı Çetindoğan, Sani Şener gibi iş dünyasının önde gelen isimleri konuşmacı olacak. Toplantıda Tasarım ve İnovasyon, İlham Veren Girişimciler, Türk İş Dünyası, Dünyada Başarılarıyla Tanınanlar, İnovatif Şirketlerin Yıldız CEO’ları, Başrolde İnovasyon, Sıradışı Kadınlar, Akıllı Nesneler, Endüstri 4.0 ve Anadolu’nun Güneyinde Dünya Mutfağına Armağan gibi çeşitli konularda dünyaca ünlü uzmanlarla paneller ve konferanslar düzenlenecek. Ayrıca tasarımdan sosyal yaşama, eğitimden sağlığa kadar çeşitli alanlarda workshoplar ve eğitimler gerçekleştirilecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.