Açık Hava Sinema Festivali, Hatay’da tamamlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sinema başta olmak üzere sanatın farklı renkleri ile buluşturan Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali, Akdeniz turnesini Hatay’da Hayata Destek ile işbirliği içinde düzenlenecek etkinliklerle tamamlıyor.
Sinemasal Kültür Sanat Derneği tarafından organize edilen festival, dördüncü yılında gülümse temasıyla Akdeniz’deki çocuklara ulaşmak için 3 Ekim’de yola çıktı. Antalya, Karaman, Mersin, Adana ve Osmaniye illerini gezen festival, her durağında açık hava film  gösterimlerinin yanı sıra gezi, yarışma, yüz boyama, resim ve kukla atölyeleri gibi farklı etkinliklerle çocuklara unutulmaz bir serüven yaşattı.
Projenin yaratıcısı Sinemasal Kültür Sanat Derneği, organizasyonda yalnız değil. Etkinlikler, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Beymen Club, Dimes, Ajans Press, Türk Eğitim Derneği ve Ay Yapım gibi kurumların yanı sıra basketbolcu Sinan Güler, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve Gupse Özay gibi destekçilere sahip. Festivalin kapanış etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan Hatay’daysa başlıca partner Hayata Destek Derneği.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) finansmanıyla Hayata Destek Derneği tarafından desteklenen Sinemasal Hatay etkinlikleri bugün başlıyor. Renkli içeriğiyle festival programında üç gün boyunca Türkiyeli ve Suriyeli çocuklara hitap edilecek.
Festivalin ilk günü Defne Belediyesi’nin katkılarıyla Sümerler Açıkhava Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Narlıca Hayata Destek Evi’nden çocukların da katılacağı gösterimde Suriyeli ve Türkiyeli 1.500 çocuk, hatıra sinema bileti, meyve suyu ve patlamış mısır ikramlarıyla “Buz Devri 5” filmini izleyecek.
İkinci gün düzenlenecek Antakya kültür gezisinin ardından Hatay’da sanatsal faaliyetlere katkı sağlayacak fikirlerin paylaşılacağı sanat atölyelerinde ilgili paydaşlar bir araya gelecek. Düzenlenecek sosyal zirvede kültür ve sanatın sosyoekonomik büyüme üzerine etkisi tartışılacak ve gelecek yıllar adına Hatay’ın Sinemasal’ı konuşulacak.
Üçüncü ve son gün ise 60 kişilik gönüllü festival ekibi ‘’Sinema Artık Köylerde!’’ diyerek Hayata Destek Derneği’nin çalışma sahalarından biri olan Madenboyu köyüne gidecek. Çocuklar gün boyu, farklı etkinliklerle festivalin tadını çıkaracak. Hayata Destek’in temas ettiği çocuk işçilerin de katılacağı etkinlikler akşam “Küçük Prens” filminin gösterimi ile noktalanacak.
Etkinliklerde Türkçe’nin yanında Suriyeli çocuklar ile iletişimin sağlanabilmesi adına Arapça bilen saha gönüllüleri de yer alacak. “Bu sene barış ve uyum içinde dünyayı daha güzel bir yer yapıyor muyuz?” sorusuyla yola çıkan
Sinemasal Festivali 2017 yılında da İç Anadolu etabıyla masalsı serüvenine devam edecek.
Hayata Destek Derneği Hakkında:
Hayata Destek, doğal ve insan kaynaklı afetlerden etkilenmiş toplumların temel haklarına erişimini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bağımsız bir insani yardım derneğidir. Uluslararası insani yardımın temel ilkelerini benimseyen Hayata Destek; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hesap verebilirlik prensipleri çerçevesinde faaliyetlerini Türkiye ve çevresi bölgelerde sürdürmektedir. Suriye Krizi’nin başlangıcından bu yana mültecilere koruma ve destek amaçlı sınır iller ve İstanbul’da geniş kapsamlı insani yardım operasyonları yürütülmektedir. Ayrıca çocuk koruma programı kapsamında çocuk işçiliği ile mücadelede sorumluluk aldığı projelerle etkin rol oynamaktadır. Kurucuları arasında yer aldığı Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) çatısı altındaysa STK’lar arası iletişimi güçlendirici faaliyetlerde bulunmaktadır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.