Öğrenciler zehirlendi… Sorumluları bulunsun!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt DUDU, Payas’ta Fahrettin Altay İlköğretim Okulu’ndaki 105 öğrencinin zehirlenmesi ile ilgili sorumlularına soruşturma açılması gerektiği uyarısında bulundu.

Dudu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Payas’ta Fahrettin Altay İlköğretim Okulu’nda bu sabah kahvaltı etkinliği sırasında 105 çocuğumuz aniden rahatsızlanarak karın ağrısına eşlik eden kusma ile beraber rahatsızlanmıştır. Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden aldığım bilgiye göre tüm çocukların kantinden alıp tükettiği meyve suyunu içerek zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır. Gıdadan numune alınmıştır. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün isteği üzerine okuldaki sudan da numune alınmıştır. Savcılık olaya el koymuştur. Aldığım bilgiye göre ağır vakalı olan öğrenci bulunmamaktadır. Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden aldığım bilgileri buradan paylaşmaya devam edeceğim. Çocuklarımız Dörtyol Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Tüm çocuklarımıza acil şifalar, ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Burada okul müdürlerinin kantinlerde sattıkları ürünleri, güvenilirliklerini ve son kullanma tarihlerini çok iyi tetkik etmeleri gereği bir kez daha görülmektedir. Zehirlenme olayında ihmali olan okul yöneticileri varsa soruşturulmaları gerekmektedir.”

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.