İlklerin şehri Payas’ta bir ilk daha,  PayaSTEM

Published on:  /   Yorum yapılmamış

STEM merkezi ile ilklerin şehri Payas’ta bir ilke daha imza atan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu ile STEM eğitimleri için bir araya geldi.

İlklerin şehri Payas’ta açılan STEM merkezi için Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde bir araya geldi. Projenin gelişimi hakkında istişarede bulunan Çorlu ve ekibi ardına Türkiye’de bir ilk olarak Payas Belediyesi destekleriyle kurulan PayaSTEM Merkezi’ne geçiş yaptılar. Karbeyaz Mahallesi – Türk Yurdu Parkı binasında işlevselliğini kazanan PayaSTEM’in farklı disiplinlerden gelen eğitimci kadrosu ve yönetici ekibi, Doç. Dr. Sencer Çorlu ile eğitimlerini aldı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan; “Gelecek sene beraber çalışacak lider eğitimciler ile birlikte PayaSTEM, eşitlik, ilgililik, ana disiplinde derinlik ve disiplinler arasılık ilkelerinin hepsini içerecek eğitim planlarıyla örnek bir STEM merkezi olacak. Öğretmenler; sensörler, elektronik devreler, 3 boyutlu yazıcılar ve diğer birçok eğitim materyali ile çalıştaylarını gerçekleştiriyor. Ayrıca eğitim-öğretim yılı için temelde öğrenmenin yer aldığı Hatay tarihi, kültürü ve günlük yaşamını da dahil eden eğitim planlamaları ile çalışmaları bizler için de heyecan uyandırıcı bir şekilde devam etmektedir.

Değerli konuğumuz Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu’ya birlikte çalışmanın onuruyla teşekkürlerimi sunarım.”

İlklerin şehri Payas’ta hayat bulan STEM; Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik disiplinlerinin İngilizce kısaltmasından oluşuyor. Öğrenci ve öğretmenlerin ilgi ve hayat deneyimleri sonucu şekillenen STEM, merkezde bulunan disipline ait özel bilgi ve becerilerin en az bir diğer STEM disiplini ile bütünleştirilerek öğretilmesi olarak tanımlanır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.