Kaza anını nasıl yaşarsınız?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Jandarma Trafik Timlerinin koordinesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığına ait “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” 14 Ekim 2016 Cuma günü İskenderun Primemall Alışveriş Merkezi önüne getirilerek emniyet kemeri kullanmanın önemi uygulamalı olarak vatandaşlarımıza anlatıldı.

 

Araca binen vatandaşlar 30 km/s hızla giden araç içerisinde kaza anını yaşadılar. Kazalarda ölüm ve yaralanma riskini azaltan en önemli faktör olan emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmek isteyen Jandarma Trafik Timleri uygulamalı olarak vatandaşları bilgilendirdi.

Ayrıca İskenderun Trafik Denetleme Büro Amirliği personelince “alkol similasyon gözlüğü” ile ortalama 1.50 promil alkollü bir insanın alkollü iken nasıl gördüğüde yine uygulamalı olarak vatandaşlarımıza anlatıldı. Etkinliğe İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferit GÜL, Hatay İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü, J.Asb.Kd.Bçvş. Ramazan ÜSTÜNER, İskenderun Jandarma Trafik Timleri Personeli, İskenderun Trafik Denetleme Büro Amirliği Personeli de katıldı.

 

Etkinliğe İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erol AKIN’ da yanında kalabalık bir şoför grubu ile katılarak “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracını” ve “ Alkol Simülasyon Gözlüğünü” kullanarak bizzat test etti.  Etkinlik kapsamında a vatandaşlara emniyet kemeri kullanımı ve diğer trafik kuralları ile ilgili olarak ta broşürler dağıtıldı.  Etkinlik kapsamında Jandarma Trafik ekiplerince de çocuklara Türk Bayrağı ve çeşitli hediye objeler dağıtıldı. İskenderun Jandarma Trafik Timleri tarafından 13 Ekim 2016 Perşembe günüde Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tosçelik Fen Lisesi ve Yakup Bozatlı Anadolu Liselerindeki öğrencilere de yine Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile eğitim verilmişti. Önümüzdeki günlerde İskenderun Jandarma Trafik Timleri “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” ile özellikle okullardaki trafik eğitim faaliyetlerine devam edecekler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.