Rektör Kaya Öğrencilerle Buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İlki geçen yıl yapılan “Rektör – Öğrenci Buluşmasında” MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Dr. Veysel Eren ve Prof. Dr. Yusuf Önlen ile birlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen ve kısa süre önce yayın hayatına başlayan MKÜ TV’den de canlı olarak yayınlanan buluşmada Rektör Kaya esprileriyle salonu kahkahaya boğdu. Öğrenciler tarafından oldukça olumlu karşılanan buluşmada Rektör Kaya öğrencilerin yaşadığı çeşitli sıkıntıları dinleyip giderilmesi hususunda gereğinin yapılacağını söyledi. Öğrenciler toplantı sonunda Rektör Kaya’yı yaptığı sıcak ve samimi sohbetinden dolayı ayakta alkışladı.

BULUŞMALAR DEVAM EDECEK

Mustafa Kemal Üniversitesi’nin eğitim öğretime yaklaşık olarak 15 gün önce başladığını belirten Rektör Kaya, geleneksel hale gelen öğrenci yönetim buluşmasını iki yıldan beri yaptıklarını, 3. ve 4. yıldan sonra da mümkün olursa sürekli olarak yapmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 1992 yılında kurulmuş köklü bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Kaya, “Üniversitemizin yaklaşık 25 yıllık bir eğitim hizmeti bulunuyor. Bilindiği gibi 11 fakültemiz, 8 meslek yüksekokulumuz, 4 yüksekokulumuz ve birçok merkezimiz bulunmaktadır. Bulunduğumuz yerde kalmayacağız ve yeni bölümler açmaya kararlıyız. Geçen yıl İskenderun Teknik Üniversitesi kuruldu. İskenderun’daki bölümlerimiz oraya dahil olarak bünyemizden yeni bir üniversite doğdu. Bu bizim küçüldüğümüz anlamına gelmez. Orada da bir hizmet veriliyor burada da bir hizmet veriliyor. Biz hizmetin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“SİZ OLMASAYDINIZ BİZİM BURADA OLMA İHTİMALİMİZ YOKTU”

Kendilerinin burada bulunmalarının nedenini açıklayan Rektör Kaya, “Biz de bu sıralardan geçtik. Biz de öğrenciydik, üniversite okuduk. Yurtlarda kaldık. Sizin hangi derdiniz varsa, onları kendimize biz de dert edindik. O sürecin hepsini biliyoruz. Siz olmasaydınız bizim burada olma ihtimalimiz yoktu. Bizim yapacağımız her şey öğrenciler için. Bu memleketin geleceği için. Elimizden geldiğince sorunlarınızı dinleyip çözümler üretmek istiyoruz.” diye konuştu.

15 TEMMUZ BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ

Konuşmasında 15 Temmuz başarısız darbe girişimine de atıfta bulunan Rektör Kaya konuşmasının devamında: “Bilindiği gibi 15 Temmuz’da başarısız bir darbe girişimi oldu. Ve çok önemli bir süreçten geçmiş bulunuyoruz. Darbe Allah’a şükürler olsun milletimiz tarafından püskürtülmüştür. Aksi olmuş olsaydı memleketimizin başına ne geleceğini düşünmek dahi istemiyorum. Yaklaşık olarak 240 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.  Gelecekte böyle bir darbe girişimine fırsat verilmeyecektir. Türk milleti darbeye karşı sokaklara döküldü ve demokrasi nöbetleri tuttu. Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir gelişmeydi. Yönetim olarak öğrencilerimizden vatanımıza ve milletimize sahip çıkmalarını istiyoruz. İyi yurttaş olmak için bayrağımıza ve topraklarımıza sahip çıkmamız lazım. Kardeşliğimize sahip çıkmamız lazım.” dedi.

“SİZLER BİZLERE AİLELERİNİZİN EMANETİSİNİZ”

Öğrencilerin kendilerine ailelerinin emaneti olduğunu ifade eden Rektör Kaya, “Sivil toplum kuruluşu adı altında sizleri kandırmak isteyecek birçok yıkıcı ve bölücü yurtdışı destekli güruhlar bulunmakta. Bunlar sizleri kendi emellerine alet etmek isteyeceklerdir. Asla bunlara kanmayın. Gerekli olduğu vakit bizlerle bağlantı kurun. Rektörlük kapımız bütün öğrencilerimize açıktır. Milli değerlerimizi her zaman önde tutmalıyız. Hepimiz farklı mezhep ve inançlardan, farklı ırk ve ideolojilerden olabiliriz ama tek bir şeyde birleşmemiz lazım: ‘bayrak ve vatan…’ Hatay farklı bir şehirdir. Burada art niyetli birçok örgüt faaliyet göstermekte, bunlar farklılıklarımızı kaşımaya çalışıyorlar. Kesinlikle uyanık olmak zorundasınız.” ifadesini kullandı.

“ENTELEKTÜEL YAPINIZI GELİŞTİRİN”

Rektör Kaya konuşmasında Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim elemanları olarak öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek istediklerini sözlerine ekledi ve öğrencilerin entelektüel yapılarını geliştirmek zorunda olduklarını ve farklı bakış açısına sahip bir sosyal çevre edinmelerini tavsiye etti. Bu noktada Üniversitemizin tüm olanaklarının öğrenciler için hazır olduğunu, sosyal faaliyetlerde, öğrenci toplulukları aracılığı ile yapacakları etkinliklerde her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Rektör Kaya, dilek ve temennileri dinleyerek gerekli girişimlerin yapılacağını ifade etti.

Buluşmanın ardından öğrenciler Rektörümüzün bu yaklaşımından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek Üniversite Yönetimine teşekkürlerini ve şükranlarını dile getirdiler.

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.