İSTE’de Aşure şenliği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Aşure günü vesilesi ile İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) aşure ikramı yapıldı. Etkinliğe; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Yoğun ilgi gösterilen ve canlı müzik eşliğinde samimi bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte aşure dağıtan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Aşure bizim için sadece bir tatlı değildir, verdiği önemli mesajlar vardır. Aşure, birliktir, beraberliktir, birbirini karşılıksız sevmektir, birbirini tamamlamaktır, yardımlaşmaktır. Farklılıkların ortak fayda ve amaç için bir araya geldiğinde, büyük başarıların elde edilmesinin mümkün olmasıdır. Aşure, bunun sembolüdür. Ayrıca, verimli bir şekilde kullanılırsa, eldeki kısıtlı imkânlarla dahi güzel işler yapmak ve başarılı olmak mümkündür. İSTE olarak sadece teknik bir üniversite değiliz, aynı zamanda sosyalleşmeye çok önem veriyoruz. Amacımız, burada İSTE’liler olarak aramızdaki sevgi, dostluk, kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve pekiştirmektir” sözleri ile aşure etkinliğinin amacını belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.