Türkiye-Rusya ilişkilerindeki bahar havası iş dünyasını nasıl etkiledi?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye-Rusya ilişkilerinde başlayan canlanmanın iş dünyasını mutlu ettiğini söyledi.

Çıkmaz, yaptığı açıklamada, Suriye sınırında yaşanan talihsiz olayın ardından başlayan gerginliğin son bulmasının iş alemini sevindirdiğini belirtti. İki ülke yöneticilerinin ziyaretlerinin gelecek günlerde önemli işbirliklerine vesile olacağını ifade eden Çıkmaz, bu gelişmeler turizm başta olmak üzere, inşaat, enerji, gıda ve altyapı sektörlerini hareketlendireceğini vurguladı.

Türkiye ve Rusya’nın önemli iki partner olduğuna dikkati çeken Çıkmaz, şöyle devam etti:

“Türkiye, Rusya için Rusya’da Türkiye için önemli bir ülkedir. Rusya’da Türk yatırımı olduğu gibi Türkiye’de de önemli Rus yatırımları mevcuttur.  Yaz aylarında sahil bölgelerine tatil için gelen turistlerin büyük bir çoğunluğu da Rus’tur. Türkiye de doğalgazın büyük bir kısmınıRusya’dan ithal ediyor. Türkiye ve Rusya birbirini tamamlayan iki önemli ülkedir, bu iki ülkenin barış yolunu seçmesi hem bizleri hem de halkımızı mutlu etti.”

Türkiye-Rusya ilişkilerinin turizm sezonunun sonlarına doğru iyileşmeye başladığını hatırlatan Çıkmaz, bu sene turizmde istenilenin alınamadığını ancak bundan sonraki dönemde geçen yıllardan daha iyi noktalara ulaşılacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.