MKÜ’den Kızılay’ın Hedef 25 Projesine Destek

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kan Bağışçısı Kazanımı Birimi Yöneticisi Dr. Metin Kalender Üniversitemiz Rektörlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Veysel Eren ile beraber Hematoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Arpacı ve Yrd. Doç. Dr. Gül İnam da hazır bulundu.

Ziyarette yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kalender, “Görevimiz ülke genelinde kan bağışı ekiplerinin düzenlenmesi için yeni projeler geliştirmek ve bu konuda destek olmak. İkinci görevimiz ise gerek yüz yüze gerekse reklamlarla toplu kan bağışı bilincini ve hareketini arttırmak. 17 tane bölge kan merkezimiz var. Bunlara bağlı 64 tane kan bağışı merkezimiz bulunuyor. 18 inci kan bölge merkezimizi Denizli’de açmak için hazırlanıyoruz.” dedi.

Ziyaret sırasında Rektör Yardımcılarımıza ve katılımcılara, 2005 yılında “Üniversiteliler Kan Bağışlıyor” kampanyası ile hayata geçirilen Hedef25 projesinin, 2016 yılında Avrupa Birliği 4. Dönem Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı kapsamında “Tüketicinin ve Sağlığın Korunması” başlığı altında yürütüleceği konularında bilgilendirme yapan Dr. Kalender, ayrıca, proje kapsamında bugüne kadar elde edilen başarılar ve üniversiteler tarafından sağlanan desteklerin proje açısından önemine de vurgu yaptı.

Rektör Vekili ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yusuf Önlen ise Hedef-25 projesine Mustafa Kemal Üniversitesi ve gönüllüleri olarak her zaman destek vereceklerini ifade ederek, ziyaretle bağlantılı olarak Türk Kızılayı İskenderun Kan Bağış Merkezi ile Kızılay Kan Merkezi tarafından hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürününü temin etmek amacı ile Kan Bağışı Merkezine ait olan bir aracın 10-11 Ekim 2016 tarihlerinde Tayfur Sökmen Kampüsü Merkez Yemekhane zemin katta kan bağışı etkinliği düzenlediğini ve kan bağışına öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Görüşmelerin ardından toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.