HATSU İskenderun’da muhtarlarla buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, altyapıya dair problemler ile eksikleri ilk ağızdan dinleme, en kısa sürede tespit etme ve çözüme kavuşturma adına mahalle muhtarlarıyla biraraya gelmeye devam ediyor.

 

HATSU İskenderun İlçe Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay Muhtarlar Derneği ve Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, HATSU Daire Başkanları ile Şube Müdürlerinin yanı sıra İskenderun Mahalle Muhtarları katılım gösterdi.

 

Mahalle muhtarlarını tek tek dinleyen ve mahallelerdeki kanalizasyon, yağmursuyu, içmesuyu eksikleri ile problemlerini ilgili daire başkanlarına not aldıran HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay’ın dört bir tarafında önemli altyapı çalışmaları gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, Hatay’ın alt yapı sorunlarını en aza indirmeyi hedeflediklerini bu anlayışla ekiplerin tam teşekkül çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

 

İskenderun Temiz İçmesuyuna Kavuşuyor

 

İskenderun ilçesinin yıllardır beklediği temiz su ile alakalı muhtarların sorularını cevaplandıran Çaparali, Aslantaş barajından gelecek olan suyun Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından devredilmesini bekliyoruz ve bu işlemlerin hızlanması için Adana Bölge Müdürlüğü’ne giderek gerekli görüşmeleri bizzat kendim yapacağım ifadelerini kullanarak Aslantaş’tan gelecek olan temiz suyu İskenderun halkı ile buluşturmak için son aşamaya gelindiğinin müjdesini verdi.

 

Eski Izgaralar Yerine Kompozit Izgara

 

İskenderun genelinde bulunan yağmursuyu ızgaralarının da tamamen yenilenmesi ve eski ızgaralar yerine daha kullanışlı olan kompozit ızgaraların yerleştirileceğine değinen Genel Müdür Çaparali, “bu konu ile alakalı Bursa’ya giderek direkt fabrikalar ile görüşme yapacağım bu sayede yollarda parçalanmış ızgara ve çalınmış ızgaralar görülmeyecek” dedi.

 

Yağmur Sonrası Oluşan Birikintiler Son Bulacak

 

Yollarda oluşan yağmursuyu birikintisi ile alakalı gelen soruları da değerlendiren Çaparali, İskenderun’da yağmur sonrası oluşan su birikintilerini bertaraf etme adına HATSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından deforme olan ve tıkalı olan hatlar yerine İskenderun ilçesine 2 yıl içerisinde toplamda 55 Bin 397 metre kanalizasyon ile yağmursuyu hattı döşendiğini aktardı.

 

Geniş kapsamlı hizmetler yapıldığını ekleyerek, altyapının önemine ve yapımındaki zorluklara dikkat çeken Çaparali, döşenen altyapının metre maliyetinin bin TL’yi bulduğunu ve projelerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

 

Toplantıya katılan muhtarlar, sohbet ortamında geçen istişare sonunda gösterilen ilgiden ve alakadan dolayı HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’ye ve personellerine teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra salondan ayrıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.